Blog 01/07

Business Unit Manager Ellen Verburg: “Het begint bij een verhaal”

Op vierjarige leeftijd knipte business unit manager Ellen Verburg alles wat los en vast zat. Niet alleen bij de barbiepoppen, maar ook bij haar buurmeisje ging de schaar in het haar. (Sorry buurvrouw!) Dat Ellen koos voor een kappersopleiding zal je dan ook niet verbazen. Helaas gooide kapperseczeem roet in het eten en kwam ze na wat omzwervingen terecht in de leisure- en evenementenbranche, waar ze alweer ruim 20 jaar werkt. Mét dezelfde passie waarmee ze haar barbiepoppen onder handen nam. 

De quote zoals gepland loopt alles anders past misschien wel perfect bij Ellen’s eerste half jaar bij DeFabrique. “Januari en februari stonden in het teken van collega’s en het bedrijf leren kennen. Ik liep mee op evenementen, zat lekker in een flow en toen stond de wereld ineens op pauze door COVID-19.’’

Over Ellen Verburg


Ellen Verburg (49) is business unit manager bij DeFabrique en ons eigenwijze broertje DUS. Ook thuis wachten twee ‘eigenwijze broertjes’ op haar: zoons Sem (11) en Levi (9). Naast de kids is ze dol op Formule-1, op het water zijn, lekker eten & drinken en haar vrienden. 

TWEE IN ÉÉN

Ellen’s opdracht was duidelijk: de evenementenlocaties verder professionaliseren. Na een paar maanden kwam daar nog een extra opdracht bij: het coronavirus. Ellen: “Op dit moment lopen deze twee opdrachten compleet door elkaar. Plannen om de organisatie te verbeteren liggen klaar. Deze gaan vooral over intern slimmer werken, zodat er nog meer tijd komt om onze opdrachtgevers en hun gasten te ontzorgen. Ik ben blij dat we langzaam weer van start gaan, maar het is nog steeds een onrustige en spannende tijd. Je moet een goede balans zien te vinden. Onze prioriteit ligt nu vooral bij onze opdrachtgevers en hun geplande evenementen.” 

“Je hebt maar één kans om een evenement neer te zetten wat raakt”

GEKNIPT VOOR HET WERK

Gelukkig deinst Ellen niet terug voor een uitdaging. “Als ik een project opzet wil ik het ook afmaken. Ik wil resultaat zien. Daarom doe ik liever twee dingen goed, dan tien dingen half.” De afgelopen twintig jaar zette ze haar tanden in projecten voor Wildlands, Walibi, Compagnie des Alpes en Six Flags. “Ik ben besmet met het virus, spreekwoordelijk dan he!”, zegt ze lachend. “In de parkenwereld is niks standaard, dingen veranderen per dag en je moet het wiel regelmatig opnieuw uitvinden. Ook kun je je creativiteit helemaal laten gaan bij nieuwe attracties, F&B- en retailconcepten en is het een uitdaging om het maximale te bereiken met kleine budgetten.”

IN DE TIENDE VERSNELLING

Waar je in pret- en dierenparken nog een aanlooptijd hebt, werkt de evenementenbranche in een nog hogere versnelling. “Je hebt maar één kans om een evenement neer te zetten wat raakt en een geheel eigen sfeer en gevoel met zich meebrengt. Je moet er zin in hebben om mensen samen te brengen en iets moois te creëren.” 

“We organiseren het evenement zoals jij wil”

PASSIE & INSPIRATIE 

Succesvol werk leveren begint volgens Ellen bij passie hebben voor wat je doet. “Met de evenementenbranche an sich had ik nog geen ervaring, maar de overlap met mijn vorige werkplekken is groot. DeFabrique is ook zoveel meer dan een congreszaal. Er zit een verhaal en gevoel achter. Dat spreekt mij aan. Het begint met een verhaal en als dat goed voelt kan er wat moois ontstaan. Dit is een inspirerende plek en ik heb respect voor wat er nu staat.” 

“Elke locatie is uniek en vertelt een verhaal”

UIT HANDEN NEMEN

Ellen: “Het karakteristieke pand in combinatie met de drive van het team onderscheidt ons van andere locaties. Alles kan hier! Of je nou een congres, beurs of feest organiseert: alles wordt ingericht zoals jij het wil. Ons team denkt mee en ontzorgt opdrachtgevers om zo een onvergetelijk resultaat neer te zetten. We gaan samen jouw verhaal vertellen, een boodschap overbrengen! In een korte tijd worden er bergen werk verzet om jouw doelgroep te raken, dat is heel bijzonder.” Die bergen werk worden ook verderop aan het kanaal verzet, bij meeting playground DUS. “Wat onze bedrijven uniek maakt, is dat je de kans krijgt om te ondernemen, nieuwe dingen te proberen. Zo hebben we bij DUS in 1,5 week tijd het stadsstrand DEMKA kade kunnen openen. Ook met hulp van DeFabrique en JanVerhuur. Fantastisch wat je samen voor elkaar krijgt en ook een boost in deze onzekere tijd!” 

Ellen Verburg

ELKE LOCATIE EEN EIGEN VERHAAL

Elke locatie binnen DeFabrique heeft iets unieks en vertelt een verhaal over waar de ruimte vroeger voor diende. “De Smederij vind ik heel bijzonder door het vele daglicht en de verschillende lokaaltjes die je flexibel in kan zetten tijdens je evenement. Mijn absolute favoriet is toch Silo 36. Met zijn hoge graansilo’s is het een indrukwekkend plaatje. Daarboven bevindt zich een nog niet-gebruikte ruimte met een prachtig uitzicht over de stad!” Iets wat Ellen nog op locatie wil zien? “Videomapping’’, zegt ze vol overtuiging. “Dat lijkt mij gaaf!” 

“Slimmer werken, zodat er nog meer tijd is voor onze opdrachtgevers”

UITDAGENDE TOEKOMST

Hoe de toekomst eruit ziet? “Ik heb vertrouwen in de toekomst, maar het zal er zeker anders uitzien. Voor nu is het belangrijk om te overleven. 2021 zal nog een zwaar jaar worden, daarna kunnen we hopelijk weer op volle kracht vooruit. Op dit moment weet niemand denk ik nog waar die goed aan doet. Deze periode is spannend en dynamisch, maar soms ook lastig. In de tussentijd blijven we professionaliseren om opdrachtgevers nog beter te helpen om veilige, verantwoorde en impactvolle evenementen neer te zetten.” 

Delen: