Blog 11/11

Pinterest in evenementenland

Pinterest: je zal er vast al eens van hebben gehoord, maar gebruik je het ook al? En ken je ook al alle ins en outs van dit online moodboard-platform of zet je er zo je vraagtekens bij? Voor veel mensen zijn de mogelijkheden van Pinterest nog onbekend en toch is het één van de snelst groeiende sociale media kanalen op dit moment. Waarom? Omdat de wereld toe is aan meer visuele uitingen en dat is precies waar Pinterest op inspeelt.

Pinterest heeft ruim 2 miljoen gebruikers in Nederland. Pinterest staat hiermee op de tweede plaats van meest gebruikte visuele sociale media platformen, direct onder Instagram. Aangezien de meeste Pinterest- gebruikers tussen de 20 en 39 jaar zijn, is dit zakelijk gezien een interessant sociaal medium. Hoogste tijd om dit platform eens onder de loep te nemen!

Hoe kan ik Pinterest zakelijk inzetten voor events?

Inspiratie
Op Pinterest kun je eigen borden aanmaken (online moodboards) die je kunt personaliseren. Stel jij organiseert een groot personeelsfeest en hebt inspiratie nodig om er echt een bijzonder feest van te maken.! Dan kun je op Pinterest veel ideetjes vinden voor creatieve catering, originele inrichting en verrassende uitnodigingen. Deze inspiratie kun je opslaan op jouw eigen bord. Maar ook afbeeldingen van andere sites of vanuit je eigen bestanden kun je pinnen op jouw bord.

Visualisatie
Zit je vol ideeën en wil je deze graag delen met jouw opdrachtgever, dan is het heel handig om een Pinterestbord aan te maken. Zo weet jouw opdrachtgever ook direct welke stijl jij in gedachte hebt voor jouw event.

Samen tot ideeën komen
Je kunt ook borden delen op Pinterest. Zo kun je één bord aanmaken en met jouw collega’s of andere stakeholders steeds verder vullen. Samen ideeën verzamelen voor jouw evenement is niet alleen heel handig, maar ook nog eens heel leuk. Samen brainstormen brengt jullie beiden weer op nieuwe ideeën.

Inspiratie opdoen? Bekijk de Pinterestborden van DeFabrique

Pinterest

Delen: