Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Organisatie

Duurzaam

DeFabrique vindt duurzaamheid belangrijk omdat het de enige manier is om te kunnen ondernemen voor volgende generaties.

WIJ WERKEN AAN EEN GROENERE TOEKOMST DOOR:

 • Industrieel erfgoed te restaureren met gebruikte materialen
 • Installatie van 334 zonnepanelen voor energieneutrale evenementen
 • In te kopen bij lokale (biologische) leveranciers
 • Het terugdringen van onnodig plastic gebruik
 • LED-banners als vervanging voor de plastic variant
 • Het upcyclen van gebruikte wijnflessen tot drinkglazen
 • Alternatieven te bieden voor suikerhoudende dranken
 • Kraanwater te promoten bij onze gasten
 • No show terug te dringen op evenementen
 • Gasten stimuleren gebruik te maken van het openbaar vervoer
 • In samenwerking met De Clique onze afvalstroom verminderen

DUURZAAM ONDERNEMEN

De oude mengvoederfabriek een herbestemming geven als evenementenlocatie is de meest duurzame beslissing die DeFabrique ooit heeft gemaakt. Dagelijks worden ruwe materialen met liefde hergebruikt in onze locatie.

GREEN KEY GOUD

Op meerdere vlakken werkt DeFabrique aan milieuzorg zonder dat bezoekers inleveren op kwaliteit en comfort. Zo is DeFabrique in het bezit van het internationale keurmerk ‘Green Key Goud’. Dit is hét keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die controleerbaar bezig zijn met duurzaamheid en verder gaan dan regelgeving.

ZONNIGE TOEKOMST

Sinds de zomer van 2017 schittert het dak van de Havenloods. 334 zonnepanelen zijn geplaatst om jaarlijks ruim 87.000 kWh aan stroom op te wekken, hetgeen genoeg is om energieneutraal evenementen te organiseren. Voor de piekmomenten maken we gebruik van 100% groene stroom. 

Duurzaam - Rebottled
LED-banners
Duurzaam

REBOTTLED

Op een steenworp afstand van DeFabrique zit Rebottled. Zij geven onze wijnflessen een tweede leven door ze te upcyclen tot drinkglazen.

LOKALE LEVERANCIERS

DeFabrique beperkt foodmiles door in te kopen bij lokale leveranciers en streeft ernaar de inkoop van biologische- en streekproducten uit te breiden. Ons assortiment bezit veel keurmerken zoals het Milieukeur, EKO keurmerk en Fairtrade Keurmerk.

WATERBAR

DeFabrique heeft twee barren ontwikkeld waar gasten zelf water kunnen tappen en aan kunnen maken met heerlijke huisgemaakte limonades of Roze Bunker Siropen. Hiermee beperken wij de vervoersstroom van flessen water en frisdrank van en naar DeFabrique. 

NO SHOW & OV

Daarnaast zet DeFabrique zich actief in om het aantal no shows in de evenementenbranche terug te dringen. Wij stimuleren onze gasten en opdrachtgevers tot slot om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. 

AFVALSTROOM VERMINDEREN

Er worden bij DeFabrique behoorlijk wat koppen koffie gedronken. Wat gebeurt er dan met al dat koffiedik? Dat wordt gescheiden. De Clique haalt het op en kweekt hier oesterzwammen op. Daar worden vegan bitterballen van gemaakt. Op deze manier is de cirkel rond en worden er van onze overgebleven grondstoffen smaakvolle producten gemaakt.