Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Finale evenement

De Isolatie Uitdaging

  • 1 uitdaging
  • 40 deelnemers
  • 5 finalisten
  • 1 rode stip
  • 4 meter hoge bloempot
  • 27 pitchezels
  • 3 winnaars
  • 4 breakdancers
  • 300 gasten
  • 1 pre-event met ronde tafelsessies

Innovatie in gevelisolatie

De Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-Ex gaan ruim tienduizend sociale huurwoningen verduurzamen. Stap één hierin? ‘Een nieuw jasje’: een innovatie in gevelisolatie. Begin 2019 daagden zij met de lancering van De Isolatie Uitdaging de markt uit om met innovatieve oplossingen voor verduurzaming van sociale huurwoningen te komen. Vanuit de 40 deelnemers koos de jury vijf finalisten. Tijdens het congres pitchten zij hun ideeën aan de aanwezige installateurs, technische bedrijven, aannemers, woningcorporaties, andere belangstellenden en natuurlijk de zeskoppige jury. Om het congres vol energie te starten, stonden vier breakdancers bij de ingang klaar om de gasten op te hypen voor een leerzame dag. Ook dagvoorzitter Harm Edens wist de positieve energie er goed in te houden. 

over de isolatie uitdaging

De Isolatie Uitdaging is een wedstrijd uitgezet door de Utrechtse woningcorporaties Mitros, Portaal en Bo-ex voor het verduurzamen van sociale huurwoningen.

Duurzame samenwerking

Samen sta je sterker. De Isolatie Uitdaging ontwierp in samenwerking met Ingrid van Thiel – MICE Support: eventontwerp en projectmanagement – een krachtig evenement dat innovatie stimuleert en brancheleden activeert verder te denken. Ook voor deelnemers was dit de uitgelezen kans om ideeën in de kijker te spelen. De finalisten betraden goed voorbereid de rode pitchstip, want in een voorafgaand event stoomde pitchtrainer Anna Heijker iedereen klaar voor het geven van de winnende pitch. Juryvoorzitter Diederik Samson reikte aan het eind van de middag drie cheques van 20.000 euro uit aan de winnende ideeën. Met dit bedrag gaan zij in het najaar de oplossingen testen in een proefwoning. Een mooie start van een duurzame samenwerking!

De samenwerking met het team van DeFabrique in de voorbereiding en tijdens deze ‘grande finale’ was zoals ik het heel graag zie: professioneel en energiek. Goed geolied, in een prettige sfeer, korte lijnen, heldere afspraken en altijd anticiperend. Ook als het buiten bijna 40 graden is. Topteam!
Ingrid van Thiel (MICE Support)
Ingrid van Thiel (MICE Support)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Krachten bundelen

Het hele traject draait om krachten bundelen. Samen pak je een vraagstuk sneller en beter aan. Deelnemers die niet in de finale stonden, kregen als dank daarom een pitchezel op het congres. Hier stelden zij hun bedachte idee tentoon. Tijdens de pauzes was er genoeg ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de uitdaging. De winnaars zijn bekend, contacten zijn gelegd: tijd voor de realisatie!

Fotografie door: Ramon van Jaarsveld – Clickshots.nl 

De Isolatie Uitdaging
De Isolatie Uitdaging
De Isolatie Uitdaging
De Isolatie Uitdaging
De isolatie uitdaging
De Isolatie Uitdaging
Monique Koot
Tiny Dijkstra
Sandra de Wit