Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Publieksevenement

Dino Fabriek

  • 60 dino’s
  • 2 miljoen steentjes
  • 6 weken lang
  • 1 spannend theaterstuk
  • 100 jaar oude fabriek
  • 4 spelelementen

The return of the dino

De hele zomer kon je op sensationele ontdekkingstocht door DeFabrique. Speciaal voor Dino Fabriek werden zestig dino’s – gemaakt van ruim twee miljoen bricks-steentjes – verscheept naar Utrecht. De tentoonstelling met doe-tocht en theaterstuk vond voor het eerst plaats op het Europese vaste land. Een unieke co-productie tussen DeFabrique en Kibeco. Een spannend dagje uit voor het hele gezin!

Over Dino Fabriek

Dino Fabriek is een samenwerking tussen DeFabrique Evenementenlocatie en Kibeco (kinder beleving concepts). Je kunt Kibeco bijvoorbeeld kennen van: Big Insects, Twente Light of Dinopark Twente Airport. Kibeco streeft er naar om bij zoveel mogelijk kinderen een levenslange herinnering te creëren en creativiteit te prikkelen.

Sensationele ontdekkingstocht

Welkom in de wereld van Professor Diffeloor! Al jaren is hij bezig met het laten terugkeren van de dinosaurus. Al van jongs af aan verzamelt hij speelgoeddino’s en later bouwt hij ze na. Kinderen krijgen een doe-tocht mee en kunnen tijdens de expositie op zoek naar antwoorden, maar ook spelen in het Laboratorium, op springkussens en graven naar botten. Terwijl je in de oude fabriek dwaalt ontdek je onderweg tientallen dino beelden gemaakt van bricks. Wat dacht je van een 2 meter hoge Velociraptor van 46.284 steentjes en een 5 meter lange Triceratops van meer dan 157.549 steentjes? Bij elk beeld vond je achtergrondinformatie om je kennis van de prehistorische wezens op te krikken.

Samenwerken met DeFabrique is niet alleen werken op een hele unieke locatie, maar ook met een heel uniek team. Professioneel, vakbekwaam, vol energie en de schouders er onder. We hebben elkaar gechallenged en een schitterende eindproductie neer weten te zetten.
Tim Lammers (Founder Kibeco)
Tim Lammers (Founder Kibeco)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Uniek theaterstuk

Tijdens een uniek theaterstuk in de Copraloods werden kinderen meegenomen in de avonturen van Professor Opa Diffeloor. Al jaren probeert hij de dino terug te laten keren op aarde. Samen met zijn kleinkinderen gaat hij zijn kennis omzetten in daden. Zou het hem lukken? Na een dag vol meeslepende verhalen, speelplezier en vooral heel-veel coole dino’s ontving je in de giftshop een echt laborant diploma. En wie weet als je papa en mama lief aankeek ook nog wel een pakje dino-bricks om je eigen favoriete dino te bouwen. 

Dino Fabriek
Dino Fabriek
Dino Fabriek
Dino Fabriek
Dino Fabriek
Melvin de Lange
Rochelle Scholtens
Martin Bogaerds