Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congres

FAB Forum

  • 5e editie
  • 100 Afrikaanse landbouwondernemers
  • 200 Nederlandse landbouwondernemers
  • 8 workshops
  • 5 stands
  • 3 demo’s

Samenwerken verbindt

Het was een samensmelting van culturen tijdens het FAB Forum in DeFabrique. De vijfde editie stond geheel in het teken van AgriTech: technologische oplossingen voor uitdagingen in de agrarische sector. Tijdens het congres proberen landbouwondernemers en overheden uit Franstalige Afrikaanse landen te netwerken en te leren van landbouwinnovaties in Nederland.

De Afrikaanse ondernemers zijn actief in verschillende landbouwsectoren en behoren tot de voorlopers van hun land. De delegaties kwamen uit Mali, Niger, Burkina Faso, Ivoorkust en de Democratische Republiek Congo. Ook Nederlandse landbouwondernemers waren aanwezig om contacten te leggen en kennis te delen.

OVER FAB FORUM

HET FRANCOPHONE AFRICA BUSINESS (FAB) FORUM IS EEN EVENEMENT OM DE HANDELS- EN INVESTERINGSRELATIES TUSSEN FRANSTALIG AFRIKAANSE LANDEN EN NEDERLAND TE VERSTERKEN. Het congres wordt uitgevoerd door netwerkorganisatie Netherlands-African Business Council (NABC), in opdracht van de Nederlandse ambassade in Mali en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Motor voor economische groei

Het doel van het FAB Forum is het stimuleren van economische groei en welvaart door ondersteuning van het bedrijfsleven. Tijdens verschillende workshops werden gasten bijgespijkerd door Nederlandse landbouwondernemers over onderwerpen als: gezonde, vruchtbare landbouw, agritech als geodata, klimaat afgestemde voedingssystemen en het belang van duurzaam diervoeder. Genoeg geluisterd? Bij verschillende stands en in de demoruimtes konden de Afrikaanse landbouwondernemers ontwikkelingen als drones zelf ervaren. 

We kijken 100% positief terug op het FAB Forum in DeFabrique. Voorbereiding, uitvoering en nazorg: alles was tot in de puntjes verzorgd door de locatie. Dit gaf veel rust en zo konden wij ons tijdens het event zelf richten op de inhoud en netwerken met onze gasten
Maloe de Reuver (Project Manager Strategic Regions, NABC)
Maloe de Reuver (Project Manager Strategic Regions, NABC)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Samen sterker

Naast leren lag de focus sterk op ontmoeten en netwerken. In het hele programma was genoeg tijd gereserveerd om te netwerken: tijdens koffiepauzes, de lunch en subsessies. Mogelijke taalbarrières werden weggenomen door de aanwezige tolks. Zo kon iedereen met elkaar in gesprek gaan en inzichten meenemen om verder te ontwikkelen.

Fotografie door: Ruben May

Congres - FAB Forum
Congres - FAB Forum
Congres - FAB Forum
Congres - FAB Forum
Congres - FAB Forum
Congres - FAB Forum
Esmee Veldman
Sylvia Bouwman
Sandra de Wit