Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Sitting Dinner

Mentelity Foundation

  • 220 glazen prosecco
  • 20 m2 rode loper
  • 192.500 euro
  • 18 ronde tafels
  • 220 menukaarten
  • 480 wijnglazen
  • 50 gouden ballonnen
  • 19 veilingitems

Fundraising gala

Leven met een beperking is niet niks. Juist daarom moet je kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen. Vanuit deze overtuiging startte paralympisch snowboarder Bibian Mentel vijf jaar geleden de Mentelity Foundation, want iedereen moet kunnen sporten. Alleen zonder financiële steun is dit doel niet haalbaar. Om meer kids een sportieve kans te geven, organiseerde de stichting het jaarlijkse gala dit keer bij DeFabrique om geld op te halen. Een zee aan zwierende galajurken en smokings met perfecte vlinderdassen liep via de rode loper de Copraloods binnen.

De geuren die zich vanuit de open keuken achterin de zaal over de ruimte verspreidden, zetten de toon voor een succesvolle avond. En ondanks het viergangendiner, de toffe veilingstukken en de swingende sound van Tommie Christiaan en zijn band en het betoverde optreden van operazangeres Francis zorgde vooral het persoonlijke karakter van het gala voor een indrukwekkende avond.

OVER MENTELITY FOUNDATION

De Mentelity Foundation is een initiatief van drievoudig paralympisch kampioene Bibian Mentel en heeft als doel kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten te krijgen. De focus ligt hier op extreme boardsports.

Persoonlijk karakter

Tussen de rouleaux met truffel en andere watertandende gerechten door stonden succesverhalen in de spotlight. Verhalen waarvan je kippenvel krijgt. Want hoe denk je eigenlijk in mogelijkheden in plaats van beperkingen? Paralympisch snowboarder Merijn Koek opende het diner. Hij liet vanuit zijn ogen zien dat je ondanks het missen van twee armen en één been ook sportsucces behaalt. Daarnaast showde de OneArmed Drummer Alex Wegman dat hij met één arm barst van het muzikaal talent. Het houdt hem niet tegen om zijn droom als drummer te volgen. Natuurlijk kropen de gasten ook even in de huid van Bibian. Ze deelde haar intensieve weg naar Korea en ook hoe belangrijk de organisatie voor de topsportster is. Als je net dacht dat je niet meer kippenvel kon krijgen, stonden de kinderen uit Bibian’s snowboardklas op het podium om haar bloemen te geven. Ontroerend toch?

Ons vijfde galadiner in - het op het eerste gezicht ongewone locatie – DeFabrique in Utrecht was een groot succes. Het contrast tussen het industriële fabrieksterrein en de betoverende uitstraling van de zaal werkte perfect. Daarbij bleef succes niet uit door de goede kwaliteit eten en de vriendelijke, professionele bediening. Volgend jaar kiezen we wederom voor DeFabrique!
Edwin Spee (Chairman at Mentelity Foundation)
Edwin Spee (Chairman at Mentelity Foundation)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Bloedstollende veiling

Hoe meer donaties, hoe meer kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking kunnen sporten. Deze droom wordt met beide handen aangegrepen en tijdens het gala werd alles op alles gezet om zoveel mogelijk geld op te halen. Om te beginnen werden de ticketkosten gedoneerd aan de stichting. Vijftig gouden ballonnen bungelden de hele avond in de lucht. De touwtjes eindigde bij een fles champagne. Het kopen van een fles zorgde ervoor dat al één kind naar een zomerkamp kan. Naast de lotenverkoop werd er volop ingezet op de veiling. Van een schilderij, tot een golfworkshop en zelfs een overnachting op een eiland: het bieden op uiteenlopende prijzen kon beginnen. Had de veilingmeester met de hamer geslagen? Dan was de prijs van jou! Maar nog belangrijker: de opbrengst is voor de stichting. Bibian werd bovenop deze bedragen nog verrast met extra cheques vanuit de zaal. Met een eindstand van 192.500 euro is er voor de Mentelity Foundation weer volop kans om jonge talenten te trainen. Wie weet zien we sommigen wel terug op de Paralympische Spelen! En met die gedachte in het achterhoofd ging iedereen dansend de afterparty in.

Fotografie door: Ivo Geskus 

Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Mentelity Foundation
Esmee Veldman
Carlien Winter
Robin Arlar