Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Corporate festival

Vereniging van Vrijescholen

  • 1 officiële opening met de Waldorf kaars
  • 3000 festivalbezoekers
  • 100-jarig bestaan
  • 1 ambachtsstraat
  • 40 marktkramen
  • 1 expositieplein

100 jaar vrijeschool

Tijdens het grote Waldorf100 Tijdcapsule Festival vierde De Vereniging van Vrijescholen het 100-jarig bestaan van het vrijeschoolonderwijs. Het festival had als thema ‘een traditie van vernieuwing’ waarbij ze stil stonden bij de opdracht van het onderwijs en de opgave van de vrijeschool. Hier kwamen niet alleen docenten op af, maar ook oud-leerlingen, studenten, ouders en organisaties uit de vrijeschoolbeweging. De dag werd geopend met een gezamenlijk lied en het aansteken van de door studenten gemaakte Waldorf100 kaars. Verder ontdekte je de kracht van het onderwijstype op onder andere de ambachtsstraat, het expositieplein en in het artistieke theater.

OVER VERENIGING VAN VRIJESCHOLEN

De Vereniging van Vrijescholen behartigt de belangen van vrijescholen in het basis- en voortgezet onderwijs. In 1919 werd de eerste vrijeschool opgericht in Stuttgart. Sindsdien groeit het vrijeschoolonderwijs wereldwijd en mochten zij dit jaar hun 100e jaar vrijeschoolonderwijs vieren.

Handen uit de mouwen in de ambachtsstraat

De Kalverstraat werd tijdens het festival omgetoverd tot een ambachtsstraat waar bezoekers de handen uit de mouwen konden steken. Bezoekers konden in de buitenlucht 40 kramen bezoeken. Dit varieerde van houtbewerken, brood bakken, ijzer smeden tot manden vlechten. Naast de ambachtsstraat was er nog veel meer te doen, zo werd er ook een podcast opgenomen waarbij de bezoekers hun toekomstvisie over vrijeschool pedagogiek deelden. Tijdens het festival waren er ook veel inhoudelijke sessies waarbij de bezoekers meer informatie kregen over onderdelen en thema’s binnen de vrijescholen. Ook konden de bezoekers luisteren naar de inspirerende verhalen van Floortje Dessing in de Copraloods.

Het is bij zo’n groot evenement erg prettig als het team van de locatie begrijpt wat de bedoeling is en meedenkt waar het nodig is. Bij DeFabrique hebben ze goed in de gaten waar die meerwaarde zit. Op de dag zelf staan ze helemaal in dienst van het evenement. Esmee, Carlien en de event managers op de dag zelf, ontzettend bedankt!
Tristan van der Linden (Vereniging van Vrijescholen)
Tristan van der Linden (Vereniging van Vrijescholen)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Creatieve geesten

Op het expositieplein konden de bezoekers meerdere kunstwerken die door studenten waren gemaakt bewonderen. Als je toch liever even tot rust wilde komen van alle indrukken, dan kon je even achterover leunen in je stoel in het theater of tijdens een filmvertoning. Ook konden de bezoekers gedurende de hele dag genieten van muzikale- en dansacts op het hoofdpodium in de Copraloods. En wie er als kind van droomde om een filmster te worden, kon een boodschap opnemen in de Waldorf100 Babbelbox. Op naar het volgende eeuwfeest! 

Fotografie door: Norbert Voskens 

Vereniging van vrijescholen
Vereniging van vrijescholen
Vereniging van vrijescholen
Vereniging van vrijescholen
Vereniging van vrijescholen
Vereniging van vrijescholen
Esmee Veldman
Carlien Winter
Robin Arlar