Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congres

VNG

  • 240 gemeenten
  • 1 laserharp
  • 4 presentatierondes
  • 5 jaartallen
  • 46 stands
  • 65 sessies

Fit voor de toekomst

2018 is hét jaar waarin gemeenten zich voorbereiden op de toekomst. Zij willen meer samenwerken, meer organiseren. Het einddoel? In 2050 staan de lokale besturen als een huis. De basis voor deze ambitie werd vandaag gelegd, hier, in DeFabrique. Met het Back to The Future thema bood het Congres concrete aanknopingspunten. Het VNG – Vereniging van Nederlandse Gemeenten – Realisatiecongres was een broedplaats voor succesvolle toekomstplannen: in één dag fit voor de toekomst. Met keuze uit meer dan 65 sessies namen gasten aan het eind van de dag een waslijst tips en trics mee naar huis. Ook was er genoeg ruimte om elkaar te ontmoeten en inspireren op het leveranciers-, realisatie-, en dataplein.

OVER VNG

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten, afgekort VNG, is de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland. Zij behartigt de belangen van de gemeenten bij overheden zoals de Tweede Kamer.

Tijdreizen

De dag stond geheel in het teken van klaarstomen voor de toekomst. Onze industriële locatie veranderde even in een tijdmachine. Gasten betraden het congres in het hier en nu, 2018. Waar volop de mogelijkheid was om alles uit te pluizen over Common Ground. Een wendbare informatievoorziening waarmee je nu de basis legt voor een succesvolle toekomst. Leveranciers presenteerden hun aanbod en gingen in gesprek met bezoekers. Wanneer sessies je met ideeën overlaadden, dan was het Realisatieplein dé plek om verder te sparren. Liep je richting de Copraloods, dan ging je een tijdreis tegemoet. Via een bogenpoort spoelde je in 10 seconden 32 jaar vooruit. Welkom in 2050! Waar doelen behaald zijn. Hoe dat is gekomen? Dit evenement is de basis! Bezoekers liepen weer snel terug door de poort om alle informatie op te zuigen in de loodsen. Een stevige basis voor de toekomst begint hier.

Een mooie locatie met eigen karakter die zich er uitstekend voor leent je eigen concept neer te zetten. Bovendien een van de weinige locaties met voldoende ruimte voor een programma met een plenair gedeelte en deelsessies voor 1200 personen.
Lysanne Heitkoning (Congrescoördinator VNG Congressen)
Lysanne Heitkoning (Congrescoördinator VNG Congressen)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Lichtkunst

Beambox stond in de Copraloods klaar met een stralende openingsact. Letterlijk. Acht, groene, torenhoge lezers sprongen aan en vulden de ruimte. Van vloer tot plafond. Tijdens de live performance gebruikte de man een laserharp als muziekinstrument. Met de lasers maakte hij een beat. Elke laser sprak een kernwaarde van VNG uit. Iets wat zij in 2050 hebben bereikt. De energieke start warmden de gasten op voor de rest van de dag.

Fotografie door: Serge Ligtenberg 

VNG
Esmee Veldman
Kim van Leeuwen
Robin Arlar