Blog 02/05

Wat 3D tekenen toevoegt aan jouw evenement

Het visualiseren van een 2D plattegrond kan nog een hele opgave zijn. Want hoe zag die ene Chesterfield er ook alweer precies uit? ‘’Dat kan slimmer’’, vindt Event Producer Niels Roseboom. Met 3D-tekeningen geeft hij de laatste tijd een andere dimensie aan dit probleem. ‘’Door het inzetten van deze tekeningen wordt alles beeldender, duidelijker én het scheelt veel tijd voor de klant.’’ Win-win toch?!

DeFabrique maakt al een hele lange tijd gebruik van 2D-tekeningen, die worden ingezet om zowel de opdrachtgever, als het facilitaire team, een duidelijk beeld te geven van de opbouw van één van onze locaties. Deze plattegrond geeft goed weer waar alle meubels en attributen worden geplaatst. Het enige probleem is dat je niet kunt zien hoe al die meubels en attributen er precies uitzien.

Persoonlijk tintje
“Onhandig”, vindt Event Producer Niels Roseboom van DeFabrique. Hij is de laatste tijd veel meer gebruik gaan maken van 3D-tekeningen. Door het inzetten van deze tekeningen kan een opdrachtgever letterlijk en figuurlijk een andere dimensie toevoegen aan zijn of haar verwachtingen van de inrichting van de ruimte. Daarbij kunnen de 3D-tekeningen in veel gevallen al een persoonlijk tintje geven aan het productieproces. Er kunnen bijvoorbeeld al bepaalde logo’s en kleuren in worden gezet om het thema van het bedrijf meteen visueel te maken.

3D tekenen

Niels: “Ik ben altijd veel tijd kwijt aan het uitleggen hoe een bepaald meubel op de locatie eruit gaat zien. Daarnaast zijn niet alle mensen er even goed in om zich iets te visualiseren. Door de inrichting in 3D weer te geven wordt alles veel duidelijker en beeldender voor de opdrachtgever.”

Vooruitdenken
De 3D-tekeningen worden op het moment vooral gebruikt door onze Accountmanagers en Event Producers. Als een klant twijfelt of de locatie überhaupt mooi gaat worden, kunnen de Accountmanagers een tekening inzetten om de klant over de streep te trekken. Daarnaast zijn de ideeën van de Event Producer makkelijker en duidelijker over te brengen naar de opdrachtgever. Als een opdrachtgever van tevoren kan zien hoe de ruimte eruit komt te zien, neemt dat veel twijfel weg! Door middel van de 3D-tekeningen kunnen er al wijzigingen worden aangebracht voordat ons team begint te sjouwen. Meer tijd om over andere zaken na te denken! 

3D-tekeningen en Virtual Reality
De 3D-tekeningen zijn daarnaast een opstapje naar een nieuw concept: Virtual Reality! In samenwerking met Bijman Audiovisueel kunnen we jou, onze opdrachtgever, in de nabije toekomst in een lege ruimte zetten. Nadat je de Virtual Reality-bril op hebt gezet, sta je ineens midden op jouw evenement. We kunnen je verwachtingen niet beter checken!  

 

Delen: