Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

ONLINE AWARDSHOW

Dutch Search Awards 2020

  • 25 awards
  • 5 categorieën
  • 5e editie
  • 2 hosts
  • 1 livestreamstudio
  • 73 onafhankelijke juryleden

5 JAAR DUTCH SEARCH AWARDS

Hoera! Een lustrumeditie van de Dutch Search Awards. Het jaarlijkse feestje wat draait om erkenning en waardering voor het Nederlandse searchlandschap vond dit jaar digitaal plaats. Was het anders? Ja! Maar gelukkig niet minder spannend. Agencies, merken, professionals en leveranciers van tools en software sturen vooraf hun cases van campagnes in, die vervolgens worden beoordeeld door een professionele vakjury. Tijdens de online awardshow – gelivestreamd vanuit de Copraloods – werden er 25 awards uitgereikt.

OVER DUTCH SEARCH AWARDS

De Dutch Search Awards is een initiatief van Elevate Digital en opgericht om excellentie in de Nederlandse search-industrie in de spotlight te zetten en te belonen.

ONLINE FEESTJE

Een feest zoals de voorgaande editie in DeFabrique was wegens de huidige coronamaatregelen natuurlijk niet mogelijk, maar er viel nog steeds genoeg te vieren. Ook vanuit huis! Alle deelnemers kregen een goodiebox thuisgestuurd met daarin champagne, glazen, chocolade en feestartikelen. Daarnaast zagen de hosts Saar Koningsberger en Ron Simpson er feestelijk uit in hun galakleding. Zij zaten vol enthousiasme om de 25 awards uit te reiken in de categorieën Search, Best of Digital, Sofware & Tools, Bonus en Excellence. En uiteraard om de belangrijkste award van de avond uit te reiken: De Grote Prijs! Nieuw dit jaar was dat in enkele categorieën de tweede en derde plaats niet met lege handen kwamen te staan, maar een badge ontvingen die ze op hun website kunnen plaatsen.

Het was voor ons even wennen, het fysieke feestje wat we jaarlijks organiseren moest ineens digitaal... En daar komt best wel wat bij kijken! We zijn hierin erg goed begeleid door DeFabrique, zij hadden duidelijk ervaring opgebouwd met digitale events. De wens om interactie met onze doelgroep thuis te hebben is meer dan waargemaakt door deels mensen in te bellen tijdens het programma. De professionaliteit van de videocrew en regisseur maakten de show van hoog niveau, waardoor mensen thuis met veel plezier hebben gekeken. Hoewel we dit jaar de fysieke aanwezigheid van onze gasten erg misten, kijken we terug op een zeer geslaagde digital jubileumeditie!
Lydia Nijhof-Kampman (Projectmanager Elevate Digital)
Lydia Nijhof-Kampman (Projectmanager Elevate Digital)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

VERBINDEN OP AFSTAND

Normaal is de awardshow dé plek voor professionals om elkaar te ontmoeten. Om het netwerkkarakter ook nu erin te houden werd het team gevraagd om foto’s te delen op social media onder de hashtag #DSA20. Deze beelden verschenen op een social wall. Zo kreeg iedereen toch een inkijkje in hoe alle genomineerden de avond beleefden. In sommige categorieën belden de genomineerden ook in. Om dit alles gesmeerd te laten verlopen is een regisseur onmisbaar. Zij was het aanspreekpunt voor alle partijen en zorgde ervoor dat het programma volgens schema verliep.

Dutch Search Awards 2020
Dutch Search Awards 2020
Dutch Search Awards 2020
Dutch Search Awards 2020
Dutch Search Awards 2020
Dutch Search Awards 2020
Monique Koot
Rochelle Scholtens
Robin Arlar