Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Sitting Dinner

Mentelity Foundation 2019

  • ruim 400.000 euro
  • 3-sterrenchef
  • 5-gangendiner
  • 24 unieke veilingstukken
  • 25 ronde tafels
  • 250 biednummers

Leef!

Stijlvolle gala outfits, indrukwekkend entertainment en een diner om je vingers bij af te likken: dat was het ‘Leef!Mentelity Foundation Benefit Gala 2019. Gasten kwamen binnen via de Smederij en werden onder een sterrenhemel aan kroonluchters naar hun plek begeleid. Ook dit jaar vormde de Copraloods het decor voor het fundraising diner van de Mentelity Foundation. Bibian Mentel startte zes jaar geleden deze stichting om meer kinderen met een lichamelijke beperking aan het sporten te krijgen. En met het fantastische bedrag van ruim 400.000,- wordt de droom weer groter. 

OVER MENTELITY FOUNDATION

De Mentelity Foundation is een initiatief van drievoudig paralympisch kampioene Bibian Mentel en heeft als doel kinderen en jong volwassenen met een lichamelijke beperking aan het sporten te krijgen. De organisatie organiseert verschillende activiteiten die een bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling van mensen met een lichamelijke uitdaging.

Vijf gangen door een sterrenchef

Bij een bijzondere avond hoort bijzonder eten. Niemand minder dan 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma van De Leest bood aan zijn handen te laten spreken voor de stichting. De chef bereidde samen met het team van DeFabrique in twee open keukens de vijf gangen. Dit zorgde niet alleen voor een spectaculair kijkje in de keuken, de gasten werden ook aangenaam verrast met de heerlijkste aroma’s die tussen de gangen door de Copraloods vulden. Voor de optimale smaakbeleving schonken Meisjes van de Wijn bij elk gerecht een heerlijke, bijpassende wijn. Werd er even niet gegeten? Dan verbaasden acts als zanger Tommie Christiaan, finalist van The Voice of Holland 2019 Patricia van Haasdrecht, danser Redo en nog velen anderen het publiek. Heel bijzonder was de aanwezigheid van Prinses Margriet. Humberto Tan interviewde haar en Bibian over hun bijzondere band. 

Wat een mooi resultaat hebben we kunnen boeken. De professionaliteit en vriendelijkheid van de mensen van DeFabrique hebben hier zeker aan bijgedragen. De organisatie en uitvoering rustte voor een deel op het personeel van DeFabrique die zich speciaal voor deze avond als vrijwilligers hadden aangeboden. Ik kijk met trots terug op een mooie avond en hoop er volgend jaar samen met deFabrique een nog groter succes van te maken!
Edwin Spee (Chairman at Mentelity Foundation)
Edwin Spee (Chairman at Mentelity Foundation)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Spannende veiling

Uiteindelijk draait het gala om het ophalen van zoveel mogelijk geld. Net als voorgaande edities gebeurde dit door middel van een veiling. Na het welkomstdrankje in de Smederij kreeg iedereen een biednummer en nog voor het hoofdgerecht op tafel kwam ging de veiling van start. Het was enorm spannend om de vierentwintig veilingstukken heen en weer te zien gaan en de prijzen te horen stijgen. Altijd al een meet-and-greet met Max Verstappen of Armin van Buuren willen hebben? Of anders een skivakantie voor het hele gezin? Jij bent niet de enige! Er werd flink geboden. Ook werden er prachtige schilderijen, boottochten en andere belevenissen geveild. De biednummers vlogen de hele avond omhoog wat uiteindelijk voor het fantastische bedrag van ruim 400.000,- zorgde. 

Fotografie door: Studio Special Pixels

Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Mentelity Foundation 2019
Esmee Veldman
Carlien Winter
Sandra de Wit