Je kwam bijna ogen, oren en vooral proefglaasjes tekort tijdens de Mitra Ondernemersdag 2017. Drie loodsen vormden het decor voor een proeverij XL, waarbij Mitra slijters uit het hele land zich verzamelden om wijn, bier en gedistilleerde dranken te proeven. Het was dubbel feest voor de smaakpapillen, want Mitra nam haar winkeleigenaren ook mee in de wereld van drank en spijs.
Onder het mom van ‘Mitra schenkt meer’ werden 51 stands bemand met leveranciers van wijn, bier en gedistilleerde dranken. Maar waar begin je als bezoeker met proeven als het beste van drie werelden samenkomt? Met een proefglas in de hand konden gasten naar eigen smaak een route uitstippelen en zich helemaal onderdompelen in smaken, geuren en verhalen. Nieuwsgierige proevers schoven aan bij een van de workshops of masterclasses. Want hoe zet je eigenlijk een wijnproeverij op? Of wat is het verschil tussen Ierse en Schotse whiskey? En hoe positioneer je een nieuw biermerk in de markt? Alle prangende vragen werden beantwoord.
Een perfecte dag voor onze ondernemers waarbij proeven, een hapje op zijn tijd en de interactie met de aanwezige leveranciers, mede door de nagenoeg waterdichte organisatie van DeFabrique, mogelijk is gemaakt.
Mitra nam haar ondernemers ook mee in de wereld van drank en spijs. Hoe creëer je de ultieme smaakexplosie in combinatie met wijn, bier en gedistilleerde dranken? Om dat te ervaren serveerden we in elke wereld een bijpassende spijs uit een keukentje DeFabrique: vlees bij bier, ham bij wijn en worst bij gedistilleerde dranken. Een feestje voor de fijnproevers!
Fotografie door: Nelianne Kroon | Nelianne Kroon Fotografie