Je weet pas echt wat iets met je doet, als je het zelf ervaart. Dat was het motto van ‘Concept, proeftuin voor Eventprofessionals’. Dit jaarcongres van de vakvereniging voor eventprofessionals (MPI) in samenwerking met het Genootschap voor Eventmanagers, draaide om uitproberen van nieuwe concepten. Van eten en drinken, tot techniek en inrichting; alle onderdelen van een evenement passeerden de revue.
Catering is een van de belangrijkste pijlers van een evenement. Een groot deel van ‘Concept, proeftuin voor Eventprofessionals’ van MPI ging daarom over eten en drinken. Bij binnenkomst werden de gasten verdeeld in drie groepen: A la carte, Surprise/Offline en Adventure. De laatste groep ging met een knapzak naar buiten, om daar boven een vuurton haar eigen broodje af te bakken. De Offline-groep kreeg een broodtrommeltje met een persoonlijke boodschap en de de A la carte gasten smulden van broodtaarten en eetbare bloemen in de innovatietuin.
DeFabrique is een geweldige locatie met mensen die met je meedenken. Mede door hen is CONCEPT een groot succes geworden. Alles kwam op de dag zelf prachtig samen, waardoor het plaatje klopte; de locatie, de aankleding, de catering, de organisatie, de programmering, de gasten en het weer! Wat wil je als organisator nog meer?
Ook tijdens de borrel werden de gasten uitgedaagd. Na een dag vol workshops en presentaties, werden de smaakzintuigen geprikkeld met een sterk staaltje foodpairing. Een noodlesalade met ginger-beer, een brownie met coldbrew coffee en een taco pulled pork met aloë vera; alle combinaties haalden het beste in de beide delen naar boven. Het zal niet lang duren voordat de foodpairing-trend ook de evenementenbranche bereikt.