Blog 08/10

De Crewruimte: het hart van DeFabrique

De ontmoetingsplek, de huiskamer. De plek waar met een vers bakje koffie de dag wordt begonnen of aan het einde van de dag met een lekkere verkoelende versnapering een drukke dienst wordt afgesloten. De plek waar verhalen worden gedeeld en genoten wordt van al het lekkers dat geserveerd wordt door onze Carla, Corrie en het culinaire team.

Bekijk vacatures

Gemoedelijke sfeer

Carla: “Het is hier altijd zo gezellig: de mensen, de sfeer die er hangt. En natuurlijk is het altijd wel leuk als er een bekende (Nederlander) tussen ons personeel zit te eten.” Op sommige dagen is het zo bedrijvig, dat we de crewruimte moeten uitbreiden. Collega Aimée: “In het hoogseizoen verplaatst de crewruimte soms naar de Smederij, zodat al onze collega’s hier terecht kunnen. Dat heeft ook wel weer wat!”

crewruimte DeFabrique

Ont-moeten

Dat laat ook gelijk het karakter van deze bijzonder plek zien. Hiërarchie verdwijnt compleet zodra je één stap over de drempel zet. Iedereen luncht met iedereen en ook het diner is een gezellige boel. Zo zit je het ene moment te kletsen met je collega’s van kantoor over de kinderen en het andere moment met een van de jongens van de kartbaan over het festival waar hij dat weekend is geweest. Dat is ook juist datgene wat onze collega’s zo fijn vinden aan onze crewruimte. Je staat in contact met het hele bedrijf.

Dat is ook wat Carla er zo leuk aan vindt. “Je krijgt zoveel mee, omdat je zoveel mensen van verschillende afdelingen en bedrijven spreekt. Er wordt hier lief en leed gedeeld.” 

Spik en span

Ze voelt ook de verantwoordelijkheid om de crewruimte spik en span te houden. Iedereen te voorzien van het juiste eten, zodat iedereen kan genieten en op z’n best is in z’n werk. “Het is zo veelzijdig, echt alsof je je eigen toko runt.” 

crewruimte DeFabrique
In de zomer verplaatst de crewruimte soms naar buiten

Vrijdag = snackdag

Over rennen gesproken.. Wist je dat de vrijdag de favoriete dag is van veel collega’s? Waarom? Snackdag natuurlijk! Vanuit alle bedrijven en alle uithoeken van onze locatie zie je onze collega’s naar de crewruimte sprinten voor een frikandel speciaal of een kaassoufflé met frietjes. De snacks vliegen je om de oren!

Voor de toekomst? “Ik hoop dat iedereen z’n steentje blijft bijdragen voor het gezellig en schoonhouden van de crewruimte. Zo kunnen we er samen het langst van genieten.”

Kom je ons team versterken?

Denk je nu: ik wil ook wel elke dag in die gezellige chaos zitten met Carla en Corrie? Dat kan! We kunnen namelijk nog wel een gezellige collega in de crewruimte gebruiken. Heb je een vlotte babbel en hou je graag de mensen om je heen blij? Check dan de vacature Medewerker Crewruimte.

crewruimte DeFabrique

Delen: