Blog 13/09

Groot, groter, grootst: teambuildingactiviteit ChainReaction.nl

Begin 2019 maakten de trendlijsten het al duidelijk: dit jaar vormen live momenten meer dan ooit de sleutel tot teambuilding-succes. CHAINREACTION.NL heeft deze trend goed begrepen. Founder Lennart Peeperkorn vertelt je alles over de kracht van deze teambuildingactiviteit die draait om fun en samenwerken.

Lennart: “CHAINREACTION.NL is een teambuilding-event waarin je samen werkt aan één doel waar het indrukken van de rode knop symbool voor staat. De groep gaat uiteen in verschillende teams die elk werken aan een deel van de kettingreactie. Binnen elke groep hebben teamleden hun eigen rol om het spel tot een succesvol einde te brengen. Uiteindelijk moeten alle bouwwerken zo op elkaar aansluiten dat de kettingreactie op gang komt én belangrijker: blijft!”

Teambuildingactiviteit

FUN-FACTOR

Tijdens het jaarlijkse zomerfeest van DeFabrique testten wij het bouwen van de reuze-kettingreactie vast uit. Bakken vol regenpijpen, olievaten, houten pallets, rollators, speelgoed en ga zo maar door daagden collega’s uit hun ongeremde creativiteit te gebruiken. “Dat is het mooie van dit spel, iedereen kan op zijn eigen niveau een steentje bijdragen”, vertelt Lennart enthousiast. “De één bedenkt graag een ijzersterke constructie, terwijl de ander dolenthousiast wordt van de aankleding van het bouwwerk.”

HIËRARCHIE VERDWIJNT 

“Wanneer mensen zelf de handen uit de mouwen steken krijg je de leukste situaties, tenminste dat is mijn ervaring”, aldus Lennart. “Je maakt op een andere manier een connectie met elkaar. Alle formaliteiten, hiërarchie en geschiedenis vallen weg. Je hebt samen een doel waar je aan werkt. Het draait echt om samenwerken, elkaars talent benutten en natuurlijk om heel veel fun.” Wat deze kettingreactie anders maakt dan andere? Simpel: het is geen wedstrijd. Je strijdt niet tegen elkaar, maar met elkaar.

UIT DE COMFORTZONE

“Ook trek je collega’s uit hun comfortzone door ze bij binnenkomst een bepaalde rol toe te wijzen. Zo heb je bijvoorbeeld de verzamelaar, verzorger en communicator in een team zitten. Iedereen heeft zijn eigen accent binnen de groep. Dit zijn allemaal metaforen voor wat er dagelijks in je bedrijf gebeurt. Door collega’s een rol toe te wijzen leren ze iets nieuws en worden ze zich bewust van andere rollen.”

Chainreaction

GROEN INITIATIEF

Tot slot voegt hij toe: “CHAINREACTION.NL houdt ook nog rekening met een hele andere factor: circulariteit. Van scheefgezaagde plankjes tot aan oude skateboards: alles krijgt tijdens de Construction Challenge een tweede leven. Dit maakt de kettingreactie niet alleen leuk en leerzaam, maar ook nog eens heel groen.”

Delen: