Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congres

Inspectie van het onderwijs

  • 1000 onderwijsprofessionals
  • 1 gemeenschappelijk belang
  • 9 trends
  • 1 publicatie
  • 2 ballerina's
  • 15 speeddates
  • 1 live radio-uitzending

De staat van het onderwijs

Elk kind heeft recht op goed onderwijs. De Inspectie van het Onderwijs werkt daarom dagelijks aan de missie “effectief toezicht voor beter onderwijs”. Jaarlijks publiceert zij in april De Staat Van Het Onderwijs: een overzicht van de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het onderwijsstelsel. De publicatie wordt op het gelijknamige congres gepresenteerd aan onderwijsprofessionals uit het hele land en overhandigd aan de ministers van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Verder stond vooral de onderwijsprofessional centraal. Zo maakte Spraakmakers een live-radiouitzending waarin zij met verschillende gasten spraken over het congres. 

OVER DE INSPECTIE VAN HET ONDERWIJS

De Inspectie van het Onderwijs, beter bekend als Onderwijsinspectie, houdt toezicht op en waarborgt de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs. Zij valt onder het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Onderwijsveld samen

De volgende generatie staat voorop in het onderzoek. Telkens wordt er gedacht: is deze informatie relevant voor de leerling en student? Vanuit deze overtuiging volgde een passende openingsact. Twee dansers van de Nationale Balletacademie zweefden bijna over het podium. Met sierlijke handbewegingen, ingewikkelde liften en draaien op spitzen betoverden zij het publiek. Vervolgens betrad Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang het podium. Na een toelichting overhandigde zij de eerste exemplaren aan minister Van Engelshoven en minister Slob.

DeFabrique bood voor ons congres een bijzondere en sfeervolle omgeving, met een prachtige centrale zaal en uitgebreide mogelijkheden voor deelsessies. En daarbij heeft het zo’n mooie handen-uit-de-mouwen uitstraling.
Dorien Zevenbergen (Programmaleider Staat van het Onderwijs)
Dorien Zevenbergen (Programmaleider Staat van het Onderwijs)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Speeddate een inspecteur

Genoeg geluisterd. Het is tijd voor (inter)actie! Uiteindelijk is iedereen hier met een gemeenschappelijk doel: samen nadenken over wat goed gaat en wat beter kan voor de leerling en student. Creatief communicatiebureau Effectgroep verzorgde vanuit dit doel het inhoudelijke programma. In drie rondes zochten gasten de verdieping op: van presentaties over het lerarentekort en werkstress, naar samen discussiëren over stellingen in het Worldcafé tot aan geanimeerde gesprekken met inspecteurs tijdens heuse speeddates. In alle hoeken en gaten waren sessies en bruiste DeFabrique van energie en inspiratie. Van leerling tot minister en van directeur tot beleidsmaker: iedereen deed mee. Wil je nog meer inhoudelijke informatie over het congres? Klik dan hier

Fotografie door: Marieke Duijsters

Team DeFabrique

Carmen Meems
Carlien Winter
Robin Arlar