Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Bedrijfsfeest

KLM Catering Services

  • 82 geboortelanden
  • 6 continenten
  • 500 led foam sticks
  • 10 professionele dansers

Around The World

Met een bruisende brassband, bubbels en verse gin-tonics werden de gasten enthousiast verwelkomd bij het feest van KLM Catering Services. Om hun personeel te bedanken én om te vieren dat ze 30 jaar bestaan als zelfstandig bedrijf. Het feest was volledig in stijl van het thema ‘Around the World’. Een thema dat naadloos aansluit bij KCS, waar de medewerkers niet alleen wereldwijd werken, maar ook uit alle windstreken komen. Met 82 verschillende geboortelanden in het bedrijf, werd elke loods van DeFabrique getransformeerd tot 6 continenten vol unieke kenmerken. Zo werden de medewerkers uit alle culturen gezien en gehoord. Van muziek die je direct in het continent van de ruimte doet wanen tot gildes die passende gerechten serveren, en van typische decors uit alle continenten tot bijpassend entertainment; het feest bracht de diversiteit en rijkdom van de wereld samen op één locatie.

KLM Catering Services

KLM Catering Services, een dochteronderneming van KLM, verzorgt dagelijks de catering voor vliegtuigen met meer dan 55.000 maaltijden. KCS levert en verbetert inflight catering voor de passagiers van haar klanten.

Werelds concept

Hoe maak je een thema tot één kloppend geheel? Onze Event Producer Rochelle en Accountmanager Jacqueline bedachten het gehele concept in samenwerking met La Plume Media. Van entertainment tot muziek en van catering tot inrichting. Als schakel tussen alle leveranciers namen de Event Producers  alles uit handen om de juiste beleving te creëren. Gasten werden meegenomen naar verschillende continenten: van een Mediterraans plein en après-skigebied in Loods 6, tot Noord-Amerikaanse retro dinermeubels met casinotafels in Kalvermelk 1. In Loods 8 werd genoten van Japanse okonomiyaki en stond er tussen de bloesem en bonsaibomen een Aziatische karaokecaravan. De sfeer van Afrika werd tot leven gebracht met planten en ritmische djembémuziek in de Nieuwe Fabriek, terwijl Zuid-Amerika werd vertegenwoordigd met een empanada gilde en een Latin band. En in de Copraloods? Daar begon het wereldse feest pas écht.

“Voor KLM Catering Services (KCS) hebben we de mogelijkheid gekregen om een mooi totaalconcept te ontwikkelen. Met 82 verschillende culturen binnen KCS wilden we een feest organiseren dat voor iedereen toegankelijk was en waar de diverse culturen terug te zien waren. Ter ere van het 30-jarig bestaan van het bedrijf is het thema "30 jaar Around the World" gekozen. Tijdens het feest maken alle gasten een kleine wereldreis door DeFabrique, waar elke ruimte is omgetoverd tot een ander werelddeel met bijpassende decoratie, entertainment, catering en artiesten. Super leuk om de kans gekregen te hebben om nu ook conceptueel en creatief mee te denken!”
Rochelle Scholtens, Event Producer en Jacqueline Kouer, Accountmanager
Rochelle Scholtens, Event Producer en Jacqueline Kouer, Accountmanager

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Cultureel concept

Na een gezellige borrel en het proeven van smaken van over de hele wereld, werden de gasten door Afrikaanse drummers feestelijk begeleid naar de Copraloods. Gekleed volgens dresscode naar eigen culturele achtergrond, stuitten de gasten onderweg naar de jazzruimte in Silo 36 op een geheime cocktailbar achter een boekenkast. In de Copraloods, die vol wereldbollen hing, kregen de gasten een led foam stick en genoten ze van een trompettist die covers speelde. 10 professionele dansers betoverden de gasten door een culturele mix van dansen, waarbij elke 10 seconden in een andere culturele stijl werd gedanst. En toen de muziek aanzwol en bekende artiesten zoals Wolter Kroes, Floorjaxx, Corona’s en Shirma Rouse het podium betraden, barstte het feest pas echt los. Zo werd de culturele diversiteit én de verbinding tussen de collega’s van KCS.. dansend en zingend gevierd!

Fotografie onderstaande foto’s: Koen de Haas Fotografie

Jacqueline Kouer
Rochelle Scholtens
Fabienne Wennekes
Robin Arlar