Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congres & Jubileumviering

KNO Heelkunde

  • 1 glazen huis
  • 120 m2 rode loper
  • 1 Hall of Fame
  • 16 m2 boxring
  • 16 ronde tafels
  • 84 standhouders

125-jarig jubileum

KNO Heelkunde bestaat 125 jaar en dat wordt gevierd. Met als start een tweedaags event in DeFabrique. Tijdens het ‘’Festival Diapason’’ draaide de presentaties om bewustwording rondom geluidsschade, maar dit alles in een ‘jubileumjasje’. Via de beursvloer en presentaties, belandden bezoekers in de Hall of Fame. Een enorme wand portretteerde alle professoren uit het vakgebied van vroeger tot nu. Ook had de organisatie nog een aantal verrassingen in petto tijdens de sitting lunch, het diner en de feestavond. Alle elementen voor een onvergetelijk jubileum waren aanwezig! 

OVER KNO HEELKUNDE

Stichting Keel-, Neus- en Oorheelkunde (KNO) behartigt de belangen van de beroepsgroep. Daarnaast zijn zij vooral actief bezig met het bevorderen van wetenschap en opleiding, maar ook het bewaken van kwaliteit en doelmatigheid.

Spannende sitting lunch

Kraakhelder kristal en stralende, witte tafels schitterden in de Copraloods. Tijd voor een sitting lunch! Het was niet zomaar een lunch, want tussen de gangen door battelden cohorten met elkaar. Academische ziekenhuizen die KNO-opleidingen aanbieden, betraden de boxring. Rustig maar, er werd niet gevochten. Fysiek tenminste. Wel streden zijn met aanmoediging van collega’s in een KNO-quiz om de winst. Wie sloeg het snelst op de rode knop en gaf de juiste antwoorden? Het werd een lunch vol adrenaline en spanning. Een perfect opwarmertje voor het diner en de daarop volgende feestavond.

Voor de vergadering én viering van het 125-jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Keel-, Neus- en Oorheelkunde zijn wij als jubileumcommissie lang op zoek geweest naar een geschikte locatie. Die hebben we drie jaar geleden gevonden in evenementenlocatie ‘DeFabrique’. De oude lijnolie- en mengvoederfabriek is de ideale locatie om ‘oud en nieuw’ samen te laten komen. Met dank aan de crew van de DeFabrique waren deze dagen een ongekend succes! Werkelijk alle ideeën zijn omarmt en met steun, inzet en creativiteit werkelijkheid geworden. Een unieke, bijzondere locatie waar elk evenement realiseerbaar is!
Bas van den Borne (Mede-organisator Festival Diapason KNO Heelkunde)
Bas van den Borne (Mede-organisator Festival Diapason KNO Heelkunde)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Oor voor het gehoor

Het bleef niet bij één battle. Ook het Erasmus MC voegde wat tofs aan het jubileum toe. In het glazen huis gingen artsen de uitdaging aan tijdens het oorboren. Het thema ‘’oor voor ons gehoor’’ werd gelijk in praktijk gebracht. De grote, doorzichtige kubus met werkende mensen was bij binnenkomst niet te missen. Van buiten keken collega’s naar de battle. De kandidaten voerden met een 3D geprint oor opdrachten uit. Wie ging er hier met de winst vandoor? Een extra spannend jubileum!

KNO Heelkunde
KNO Heelkunde
KNO Heelkunde
KNO Heelkunde
KNO Heelkunde
KNO Heelkunde
KNO Heelkunde
KNO Heelkunde
Carmen Meems
Carlien Winter
Martin Bogaerds