Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congres

Samen toekomst maken

  • 1ste editie
  • 8,3 als eventbeoordeling
  • 1 playground
  • 36 masterclasses
  • 3 workshoprondes
  • 1 stand-up blogger
  • 700 jeugddomeinzorgprofessionals

Samen toekomst maken

Vanuit de ambitie om te ontmoeten, inspireren, innoveren en kennis te delen organiseerden verschillende innovators uit de zorg voor jeugd de eerste editie van Samen Toekomst Maken. Een congres dat geheel in het teken staat van de best mogelijke zorg voor kinderen realiseren met behulp van digitale innovaties. Voor het eerst werden op zo’n grote schaal zorgprofessionals vanuit het hele jeugddomein rondom deze thematiek bij elkaar gebracht. Het is tijd om een beweging in gang te zetten! 

OVER SAMEN TOEKOMST MAKEN

Samen Toekomst Maken is een initiatief van verschillende innovators in het jeugddomein. Voor het eerst worden op zo'n grote schaal de handen ineens geslagen om kennis, tools, ervaringen en vraagstukken over (digitale) innovaties in het jeugddomein bij elkaar te brengen.

Jeugddomein boosten

Of je nou betrokken bent bij het jeugddomein als verpleegkundige, bestuurder, jeugdbeschermer of hulpverlener: uitdagingen rondom innovaties in deze sector gaan iedereen aan. Een gevarieerd programma maakte het voor elke bezoeker mogelijk om kennis te boosten. Of leuker nog: om de toepassingen zelf te ervaren. Op de Playground testten professionals verschillende innovaties. Denk aan: een VR-simulatie van een psychose tot aan een opvoedbare dinosaurusrobot.

DeFabrique was een perfecte locatie voor de eerste editie van Samen Toekomst Maken. Een fantastische zaal om de dag met elkaar te beginnen en 12 subruimtes waar we drie workshoprondes konden organiseren. Elke ruimte heeft iets authentieks en we konden onze bezoekers daarmee écht verrassen. De sfeer was supergoed en dat was mede aan de locatie te danken. De samenwerking vooraf en op het event was top. Échte eventmanagers die meedenken en flexibel zijn in oplossingen. Dat merk je aan alles. Wij komen volgend jaar graag weer!
Nicky Westerhof (Eventmanager Samen Toekomst Maken)
Nicky Westerhof (Eventmanager Samen Toekomst Maken)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Hackathon

Hoewel het op dit bruisende congres altijd prijs was, viel er ook nog een echte prijs te bemachtigen. Garage2020 organiseerde voorafgaand aan het evenement op verschillende plaatsen in Nederland een hackathon. Garage2020 is een netwerk van innovatie-werkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken. Tijdens Samen Toekomst Maken pitchten deelnemers hun ideeën rondom de vraag: kunnen we iets anders doen tegen kindermishandeling? Tijdens de afsluiting werd de game Buddie tot winnaar bekroond. Aansluitend sloot een stand-up blogger het congres af met een creatieve reflectie. Bezoekers waardeerden het event gemiddeld met een 8,3 en het congres staat voor volgend jaar alweer op de planning!

Fotografie door: Marijn de Wijs

Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Samen Toekomst Maken
Esmee Veldman
Carlien Winter
Martin Bogaerds