Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

congres

TiiM Congres

  • 10-jarig jubileum
  • 2 dagen
  • 250 professionals
  • 2 prijzen
  • 3 rondes
  • 1 mini-hackathon

10 jaar technische geneeskunde

Dit jaar blaast de Technische Geneeskunde tien kaarsjes uit. Artsen en studenten vierden tijdens het jaarlijkse TiiM Congres dit jubileum. Techniek en Geneeskunde zijn namelijk onlosmakelijk met elkaar verbonden en het belang van deze samenwerking groeit door. De Geneeskunde gebruikt steeds meer moderne technieken om patiënten de beste behandelingen te bieden. Het thema van deze editie was dan ook 10 jaar Technische Geneeskunde. Naast het vieren was ook informeren en bijscholen een belangrijk doel

OVER TIIM CONGRES

Het Technical Innovations in Medicine (TiiM) Congres wordt georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Technische Geneeskunde. De beroepsvereniging behartigt de belangen van haar leden en draagt bij aan een positief imago van de Technische Geneeskunde in Nederland.

Kennis slurpen

Het Technische Geneeskunde-werkveld ontwikkelt zich in een rap tempo. De eerste congresdag stond dan ook niet alleen in het teken van successen vieren, terugblikken, maar vooral: vooruitkijken. De zorgtechnologie van morgen is de uitdaging van vandaag. Naast gemeenschappelijke sessies over bijvoorbeeld Artificial Intelligence in de Geneeskunde  bood het programma gasten de ruimte om zich in drie parallelsessies op nieuwe onderwerpen te storten. Genoeg informatie verzameld? Tijd om het vak te vieren tijdens een diner en feestavond. De band Hart Geruis liet tijdens het spelen van bekende hits de harten sneller kloppen en de voeten sneller dansen. Leuk detail: de band bestond uit vakgenoten! 

 

DeFabrique neemt veel van de zorgen uit handen waardoor een organisatie zich beter kan richten op de inhoud. De uitstraling en professionaliteit van DeFabrique tillen elk congres naar een hoger niveau.
Kilian Kappert (Bestuurslid NVvTG)
Kilian Kappert (Bestuurslid NVvTG)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Blik vooruit

Studenten zijn de toekomst. Het programma zat dan ook vol kansen voor de vakprofessionals van morgen. Na een voorselectie kregen vijf studenten de kans om hun onderzoek te pitchen aan de zaal. Door het invullen van een poll koos de zaal de winnaar die er met honderd euro vandoor ging. Ook werd de prof. Vooijs award uitgereikt aan het meest relevante afstudeeronderzoek voor de branche. Na een dag vol inspiratie was het op dag twee tijd om de handen uit de mouwen te steken tijdens een mini-hackathon. Ruim honderd studenten meldden zich op de tweede dag en bogen zich over drie cases met de overkoepelende vraag: hoe breng je een goed onderzoeksidee op de markt? Met input van consultants en verschillende workshops werden aan het eind van de middag de ideeën gepitcht. 

Tiim Congres
Tiim Congres
Tiim Congres
Tiim Congres
Tiim Congres
Tiim Congres
Monique Koot
Tiny Dijkstra
Gijs de Waard