Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Publieksfestival

Utrechtse Bierbrouwers Festival

  • 2000 gasten
  • 30 provinciale brouwerijen
  • 150 bieren
  • 2 sessies bieryoga
  • 1 barbier

Zonovergoten zaterdagmiddag

Het Utrechtse Bierbrouwers Festival was de perfecte plek voor een relaxte zaterdagmiddag. Een stralend lentezonnetje verwelkomde 2000 bierliefhebbers in DeFabrique. Met een proefglas in de hand kon je meer dan 100 bijzondere Utrechtse bieren proeven. De biervertellers en -demonstraties trokken gasten nog verder de wondere wereld van het gele goud in. Wilde je even tot rust komen? Dan plofte je gewoon neer in de kappersstoel van de barbier of deed je de Warrior tijdens een sessie bieryoga.

OVER HET UTRECHTSE BIERBROUWERS FESTIVAL

Een ode aan onze Nederlandse biercultuur! Tijdens het Utrechtse Bierbrouwers Festival geniet je van speciaalbieren van Utrechtse brouwerijen. Het Houtens Brouw Collectief startte het festival in 2010, dit is inmiddels uitgegroeid tot een begrip in de Nederlandse speciaalbierwereld.

Nieuw! Bieryoga in Nederland

Ja, je leest het goed. Het bestaat: bieryoga! Op een festival waar alles draait om bier kan én mag deze nieuwe sport niet ontbreken. Het is precies wat de naam al doet vermoeden: yoga met een bierflesje in de hand. In Duitsland groeit de populariteit van deze yogasessies en ook in Nederland is er sinds kort één brouwerij waar je ZEN wordt van bieryoga. De Downward-Facing Dog, Warrior en Childpose voerden gasten nu uit onder het genot van een koud biertje. Bieryoga is niet alleen hilarisch en gezellig, het blijkt ook nog eens effectief te zijn. Bier vasthouden tijdens yoga vergt extra concentratie op je bewegingen. Een kledder bier in je nek? Dat wil je natuurlijk niet! Na een tijdje voel je het bier in je lijf waardoor je nog eens extra moet ontspannen en focussen om je balans te behouden. Zou jij deze sport willen proberen?

We organiseren al een paar jaar het Utrechtse Bierbrouwers Festival en keer op keer genieten we van deze mooie, stoere locatie die perfect aansluit op de gewenste uitstraling van ons festival. De professionele én klantgerichte begeleiding van DeFabrique spreekt ons enorm aan waardoor je het idee hebt: wij doen dit samen!
Jan Ausems (Mede-organisator Utrechtse Bierbrouwers Festival)
Jan Ausems (Mede-organisator Utrechtse Bierbrouwers Festival)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Prijswinnend bier

Onder de geschonken festivalbieren reikte een zeskoppige jury de prijs voor het Meest Gewaardeerde Bier van Utrecht uit. Deelnemende brouwerijen mochten met één biertje meedoen. Welk geel goud kans maakte op de winst bepaalde de brouwers zelf. Aan het proefpanel met bierexperts de taak om de gebrouwde dranken los te laten op de smaakpapillen. En de winnaar is…. Arrr! van House of Pint. Naast dit gevaarlijk lekkere biertje staat dit jaar een blinkende award, daar moet op gedronken worden. Proost!

Utrechtse Bierbrouwers Festival
Utrechtse Bierbrouwers Festival
Utrechtse Bierbrouwers Festival
Utrechtse Bierbrouwers Festival
Utrechtse Bierbrouwers Festival
Utrechtse Bierbrouwers Festival
Esmee Veldman
Carlien Winter
Robin Arlar