6 basisingrediënten voor een succesvolle hackathon

Je organisatie is dringend op zoek naar creatieve en innovatieve concepten. Er liggen genoeg ideeën op de plank, maar je wil ook de klant in het proces betrekken. Jong talent enthousiasmeren voor de organisatie is een pre en als dit evenement intern een veranderproces teweeg brengt, dan heb je het helemaal gemaakt. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Heel eenvoudig: organiseer een hackathon!

Welke 6 dingen moet je niet vergeten als je een hackathon organiseert?

1. Doel

Zorg dat je een duidelijk doel formuleert, zodat je gericht mensen kunt uitnodigen en iedereen weet waar naartoe wordt gewerkt.


2. Locatie

Zoek een locatie waar je de ruimte hebt om zowel grote groepen toe te spreken als teams te laten samenwerken. Een prettige sfeer is ook belangrijk. Houd daarnaast rekening met overnachting. Kun je er bijvoorbeeld veldbedden of tenten kwijt?


3. Datum

Kies een dag in het weekend en kondig de datum minimaal twee maanden van tevoren aan, zodat de meeste mensen kunnen deelnemen.


4. WiFi

Het beschikbare netwerk is enorm belangrijk. Met een 4MB ADSL-verbinding kom je er niet. Zo’n event vraagt om een rock solid WiFi-netwerk.


5. Eten & drinken

De deelnemers zijn dedicated on the job en hebben geen tijd of aandacht om ergens rustig te gaan zitten eten. Snacks zoals pizza liggen voor de hand, maar op een gezond dieet presteert iedereen beter.


6. Beveiliging

Wanneer je techneuten uitnodigt, willen ze graag dat hun apparatuur beschermd is. Ook als ze even hun werkplek verlaten. Zorg dus voor beveiliging en een waterdichte verzekering.

Op zoek naar een sfeervolle locatie die past bij het innovatieve karakter van je evenement? Een hackathon is een ultiem chaos-evenement en past vanwege zijn vorm uitstekend bij bijvoorbeeld DeFabrique in Utrecht. Het industriële decor van deze centraal gelegen oude mengvoederfabriek prikkelt het verbeeldingsvermogen en stimuleert de deelnemers optimaal in het bedenken van nieuwe ideeën. We denken graag met je mee over de ultieme invulling van jouw evenement!


Zelf een hackathon ervaren?

Opdrachtgevers organiseren nu al hackathons bij DeFabrique. Wil je eens komen kijken? Dat kan! Leuk!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Delen: