Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congrestival

Chaos in de Orde

  • 325 organisatievernieuwers
  • 29 zitzakken
  • 5 meter lange sketchnote
  • 18 creatieve sessies
  • 29 silent disco koptelefoons

Nooit meer terug!

Na de online editie van vorig jaar kon hét werkfestival voor organisatievernieuwers weer fysiek plaatsvinden in DeFabrique. Deze editie van Chaos in de Orde stond in het teken van het thema: nooit meer terug! Nooit meer terug naar vastgeroeste procedures, oude patronen en eindeloze regels. Een positief protest waarbij bezoekers geprikkeld werden om binnenstebuiten en achterstevoren te denken.

OVER CHAOS IN DE ORDE

Werkfestival Chaos in de Orde is een initiatief van Huis van Verbeelding en bedoeld voor organisatievernieuwers (in de dop) die willen veranderen, innoveren en een positieve beweging in gang willen brengen binnen hun organisatie.

Positief protest

Rachel Levi – initiatiefnemer van Chaos in de Orde – zette tijdens de opening direct de toon voor positief protest. Terwijl de lichten in de Perserij dimden werden de gasten betoverd door het spoken word van Rachel en de muziek van Nicolaas Duin. Je zag Rachel op een filmpje. In een witte overall, tegen een witte muur. Langzaam spatten de zwarte verfspetters om haar heen. Links, rechts, onder, boven en over de spierwitte overall: ze werd het kunstwerk. Tot ze ineens in die outfit de zaal instapte en haar spoken word afmaakte. “Chaos in de Orde: we zijn allang begonnen!”

Het is altijd een feestje om naar DeFabrique te gaan. Dit is al onze derde editie hier en we zijn nog lang niet klaar om hier een beetje chaos te brengen.
Rachel Levi (Initiatiefnemer Chaos in de Orde)
Rachel Levi (Initiatiefnemer Chaos in de Orde)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Creatief werkfestival

Tijd om de creativiteit te laten stromen! Als bezoeker kon je je eigen programma mixen en matchen. Op het blokkenschema stonden topsprekers op het gebied van innovatie, creativiteit en anders organiseren. Denk hierbij aan sessies als “weg met wollig” en “het geheim van innovatieve teams”. Ook was er tijd om in de creatieve flow te komen tijdens workshops als ‘teken je eigen protestbord’, ‘langste sketchnote van Nederland’ en ‘teken je tassie’. Wilde je al het creatieve geweld even laten bezinken? Dan was daar de Eurekaruimte. Je plofte neer op een zitzak, zette een silent disco koptelefoon op en luisterde naar muziek en poëzie. Zaten gasten aan het einde van de dag nog vol energie? Dan kon je blijven plakken tijdens de we-gaan-nog-niet-naar-huis-borrel. 

Foto’s door: Joni Israeli

Chaos in de Orde
Chaos in de Orde
Chaos in de Orde
Chaos in de Orde
Chaos in de Orde
Chaos in de Orde
Wouter Goossens
Rochelle Scholtens
Robin Arlar