Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congres

Inspectie van het Onderwijs

  • 800 gasten
  • 1 minister
  • 20 workshopruimtes
  • 5 domes
  • 100 picknicktafels
  • 50 stemkastjes
  • 45 leerlingen
  • 6 flipovers

In gesprek over onderwijs

Leerlingen, studenten, leraren, schoolleiders, bestuurders, andere onderwijsprofessionals, beleidsmakers en inspecteurs gingen op het congres De Staat van het Onderwijs met elkaar in gesprek over belangrijke onderwijskundige onderwerpen. Gezamenlijk zochten zij naar oplossingen voor knelpunten. Tijdens het evenement namen minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker het boek ‘De Staat van het Onderwijs 2014/2015’ in ontvangst uit handen van inspecteur-generaal Monique Vogelzang.

Bekijk het visuele verslag van de dag door het ministerie van OCW.

Over Inspectie van het Onderwijs

De Inspectie van het Onderwijs is een Nederlands overheidsorgaan en valt onder het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De onderwijsinspectie houdt toezicht op de kwaliteit van scholen, onder andere door het bezoeken daarvan.

Alle neuzen dezelfde kant op

Van leerlingen tot schooldirecteuren en van leraren tot de minister van OCW. Alle lagen uit de onderwijswereld verzamelden zich tijdens het congres De Staat van het Onderwijs in DeFabrique. De Onderwijsinspectie schakelde HOEZO! Congresorganisatie in om hen te ondersteunen bij de organisatie van het evenement.

Tijdens de plenaire sessie ‘s ochtends en de subsessies ‘s middags (o.a. in spannende iglotenten, zogenaamde ‘domes’) werden de gasten uitgenodigd mee te denken over oplossingen voor onderwijsvraagstukken, zoals kansenongelijkheid.

DeFabrique is flexibel en resultaatgericht. Het congres hebben ze sfeervol aangekleed; een succesvolle editie!
Maureen Channoo (Projectleider Inspectie van het Onderwijs)
Maureen Channoo (Projectleider Inspectie van het Onderwijs)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Leerlingen een speciale rol

45 leerlingen hadden tijdens het congres een speciale rol. Zij mochten het boek ‘De Staat van de Leerling’ uitreiken aan minister Bussemaker en staatssecretaris Dekker. Aansluitend was er een workshop speciaal voor hen en tussen alle serieuze zaken door was er natuurlijk ook tijd voor plezier: in de aangrenzende Kartfabrique werd er even flink gelasergamed.

Jouw evenement tot in detail geregeld door ons bevlogen team!

Carmen Meems
Carlien Winter
Martin Bogaerds