Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Sitting Dinner

Night of the Century

  • 10 avonden
  • 5-gangendiner
  • 100 jaar oude fabriek
  • 5 locaties
  • 3 amuses
  • 5 tijdvakken
  • 1 Michelinster

Celebrating food, love & experience

Tien dagen lang was ons pand zowel de inspiratie als het decor voor een interactief diner op sterrenniveau. Tijdens Night of the Century reisden gasten in vijf gangen en vijf ruimtes door de tijd. Een unieke combinatie van theater en gastronomie. DeFabrique, XSAGA en Restaurant Basiliek* zetten met deze unieke live experience alles op alles om na een jaar van nagenoeg stilte en afstand gasten weer te verbazen, verrassen en verwonderen. Daarnaast vierden DeFabrique en XSAGA hiermee hun 20-jarig jubileum.

OVER NIGHT OF THE CENTURY

Night of the Century is een unieke samenwerking tussen DeFabrique evenementenlocatie, concept- en productiebureau XSAGA en Restaurant Basiliek*. Samen brengen zij een ode aan de 100 jaar oude lijnolie- en mengvoederfabriek.

Culinaire reis

Het honderdjarig bestaan van ons pand vormde de inspiratie voor het concept. Wanneer gasten DeFabrique instapten werden zij direct onderdeel van een spannend liefdesspel tussen de robuuste fabriek – stem verklankt door acteur Barry Atsma – en de Utrechtse Domtoren, stem door Noortje Herlaar. Tijdens elke gang kwam je meer te weten over het iconische duo, maar ook hoe de culinaire geschiedenis zich de afgelopen eeuw ontvouwde. Michelinsterrenchef Rik Jansma en zijn brigade van Restaurant Basiliek trakteerden gasten hierbij op de mooiste gerechten en wijnen. De derde gang symboliseerde bijvoorbeeld de jaren ‘60. “Ik dacht hierbij aan flower power en de Watersnoodramp. Het gerecht bestaat uit Oosterscheldekreeft, gegarneerd met bloemen”, vertelt Rik. 

Het is geweldig om als 20-jaar jubilerende clubs DeFabrique en XSAGA de 100ste verjaardag van deze wonderschone fabriek in Maarssen te kunnen vieren met deze adembenemende experience!
Patrick Roubroeks (Founding Director XSAGA)
Patrick Roubroeks (Founding Director XSAGA)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Unieke ambiance

De ‘avond van de eeuw’ was een feest voor alle zintuigen. Elke ruimte symboliseerde een tijdvak waarin gasten dineren en vervolgens naar de volgende ruimte wandelden. Van meubilair tot bestek en muziek: alles klopte tot in de kleinste details. Licht, geluid en special effects maken het helemaal af. Je passeerde bijvoorbeeld de jaren ‘20, rauwe oorlogsjaren, het flower power-tijdperk en eindigt bij DeFabrique zoals het nu is. De toon is gezet voor een najaar vol LIVE!

Foto’s door: Nico Alsemgeest

Night of the Century - Kalvermelkfabriek
Night of the Century
Night of the Century
Night of the Century
Night of the Century
Night of the Century
Night of the Century
Night of the Century
Night of the Century
Night of the Century - compleet Congrestival
Night of the Century
Night of the Century
Monique Koot
Marleen van der Hoek
Martin Bogaerds