Nieuws 13/05

DeFabrique viert jubileum met Night of the Century

Het is feest! De fabriek bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd tijdens Night of the Century. Speciaal voor deze gelegenheid werken DeFabrique Evenementenlocatie, XSAGA en Restaurant Basiliek samen om een ode te brengen aan de historie van het pand. Van 10 t/m 20 juni beleef je een unieke, culinaire reis door de tijd.

TICKETS

3 UUR DURENDE LIVE EXPERIENCE

Stap de rauwe, geleefde fabriek binnen en word onderdeel van een spannend liefdesspel. De fabriek neemt je mee naar 1921, waar zijn bouw en de liefde voor de charmante Grande Dame de Domtoren begon. Tijdens elke gang en scène kom je meer te weten over het liefdespaar, maar ook hoe de (culinaire) geschiedenis van Utrecht en Nederland zich de afgelopen eeuw ontvouwde. Belangrijke historische mijlpalen als de komst van de Friezenbuurt in Utrecht, de watersnoodramp, Tweede Wereldoorlog en de herbestemming van een oude fabriek worden geserveerd door Rik Jansma in een omgeving die tot leven komt. Een unieke beleving op het allerhoogste niveau!

Night of the Century

ICONISCH DINER

Een eeuw aan smaak raakt je zintuigen! Michelinsterrenchef Rik Jansma kookt in zijn restaurant Basiliek al 15 jaar de sterren van de hemel. Tijdens de avond van de eeuw neemt hij je mee op een culinaire reis middels vijf gerechten en bijpassende wijnen die allemaal zullen worden gepresenteerd in een eigen ruimte en worden geïntroduceerd door een eigen historisch verhaal. 

DRIEDUBBEL FEEST

Niet alleen de voormalige lijnolie- en mengvoederfabriek viert feest. Ook DeFabrique Evenementenlocatie blaast dit jaar 20 kaarsjes uit. In 2001 werd het pand door Jan en Krijnie van Eck herbestemd tot evenementenlocatie en nog dagelijks worden bezoekers verrast door de authentieke, rauwe ruimtes. Ook XSAGA – live-communicatiebureau uit Amsterdam – viert dit jaar haar 20-jarig jubileum. De krachten worden eenmalig gebundeld om een unieke ervaring neer te zetten die gasten niet snel vergeten.
CORONAPROOF

Per avond zijn er twee tijdsloten beschikbaar voor maximaal 30 personen, dus wees er snel bij! Kan Night of the Century uiteindelijk niet doorgaan vanwege de geldende coronamaatregelen? Dan wordt de live experience verplaatst naar een andere datum.

Delen: