Nieuws 15/04

DeFabrique viert 100- en 20-jarig jubileum

Dit jaar is het dubbel feest op Westkanaaldijk 7! De voormalige lijnolie- en mengvoederfabriek bestaat een eeuw en DeFabrique Evenementenlocatie blaast 20 kaarsjes uit. Hoog tijd om de historie van deze plek te vieren.

PAND VOL VERHALEN

Initiatiefnemer Jan van Eck kocht de oude fabriek en doet er tot op de dag van vandaag alles aan om het pand liefdevol te restaureren. Alweer 20 jaar worden event bezoeker verrast door de authentieke, industriële ruimtes met elk hun eigen verhaal. Mede-eigenaar Allart van Eck: “Onze gasten lopen dagelijks rond in een stukje historie. Sinds de eerste paal in 1921 werd geslagen heeft dit robuuste gebouw een verschil gemaakt voor de omgeving. Vanuit Friesland kwamen arbeiders naar Utrecht om hier te werken en wonen. De wijk waar zij gehuisvest waren staat tot op de dag van vandaag bekend als de Utrechtse Friezenbuurt. Het pand heeft oorlogen en crisissen doorstaan en uiteindelijk heeft de fabriek, waar 300 mensen werkten, in 1996 haar functie verloren. De geschiedenis van zo’n plek moet gewoon bewaard blijven en vormt de basis voor onze dagelijkse bedrijfsvoering. We blijven de sfeer en beleving van deze locatie vertellen, zeker dit jaar!”

“Al 100 jaar een innovatieve koploper aan de rand van Utrecht”

MIJLPAAL VIEREN

Hoe deze mijlpaal wordt gevierd? “Dat is vanwege de huidige status van het Coronavirus nog onduidelijk. Achter de schermen zijn we druk bezig met het uitwerken van plannen, deze hopen we zo snel mogelijk naar buiten te brengen. Tien jaar geleden organiseerden we een speciale jubileumdag waarbij buurtbewoners, medewerkers en relaties aanwezig waren. Met veel activiteiten, spectaculaire shows en oude verhalen was dit een mooie dag. We hopen dat zoiets snel weer kan. We staan te popelen om 100 jaar historie te delen!” Houd ons in de gaten en schrijf je hieronder vast in om als eerste het jubileumnieuws te ontvangen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen: