Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Livestream

Project Touchscreen

  • 50 ipads
  • 7 optredens
  • 2 livestreamsessies
  • 1 doel
  • 9 creatievelingen
  • 21 partners

Raken op afstand

‘Kun je elkaar nog raken als je niet meer fysiek bij elkaar mag zijn?’, vroeg experience designer Nils Roemen zich af toen zijn werk plotsklaps stil kwam te liggen door het coronavirus. Samen met vakgenoten uit de evenementenbranche richtte hij het collectief Ruimte om te raken op. “Juist in een tijd waarin afstand houden van levensbelang is, is het belangrijk om verbinding te houden.” Het eerste initiatief werd geboren: Project Touchscreen. 1 livestream. 7 optredens. 50 ipads. 1 doel: raken op afstand!

OVER RUIMTE OM TE RAKEN

Het collectief Ruimte om te raken bestaat uit 9 mensen die werkzaam zijn in de wereld van cultuur en events en bij wie het werk door het coronavirus plotseling stil kwam te liggen. Juist nu bundelen zij hun krachten om waardevolle ervaringen te bouwen.

Ipad-publiek

Verdeeld over twee sessies traden Nederlandse artiesten Tangarine, Typhoon, Iris Hond, Derek Otte, Celine Cairo, Benjamin Herman en Micha Hamel & Instant Classical op voor een exclusief, virtueel ipad-publiek. Vooraf kon je je aanmelden om in het virtuele publiek te zitten. Was jij een van de gelukkigen? Dan belde je vanuit huis in op een ipad die front row klaarstond in de Copraloods. Zat je er niet bij? Dan kon je meekijken via de livestream. Niet fysiek, maar toch live!

Ook binnen de uitzonderlijke situatie waarin we zaten deed DeFabrique op alle fronten wat mogelijk was. Ze denken in oplossingen in plaats van beperkingen. We deden dit 100% samen.
Erik Kuperus (Mede-organisator Ruimte om te raken)
Erik Kuperus (Mede-organisator Ruimte om te raken)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Echte interactie

Net als bij een ‘echt’ concert hoort en ziet het publiek de artiest en andersom. Project Touchscreen heeft bewezen dat verbinding ook via een scherm kan ontstaan. Voor de artiesten misschien nog wel meer dan  wanneer ze met een felle spot op hun gezicht in een concertzaal staan. Zij werden geraakt door de gezichten op de ipads en het applaus dat ze sinds tijden weer ontvingen. Er ontstond betrokkenheid doordat de artiesten en het publiek met elkaar in gesprek gingen, vragen stelden, interesse toonden. Met dit initiatief treedt het collectief buiten de muren van onze locatie. Met een aftermovie, behind the scenes video’s, foto’s en de inmiddels gepubliceerde optredens groeit haar bereik nog steeds.

Fotografie door: Nico Alsemgeest

Project touchscreen
Project Touchscreen
Project touchscreen - experience experts
Project touchscreen
Project touchscreen
Project touchscreen
Esmee Veldman
Melvin de Lange
Martin Bogaerds