Nieuws 27/03

DeFabrique biedt ruimte om te raken

Op 1 april opent DeFabrique haar deuren voor een bijzonder initiatief: project Touchscreen van Ruimte om te raken. Het doel? Verbinden op afstand! Nederlandse artiesten als Typhoon, Iris Hond en Tangarine spelen voor een exclusief, virtueel publiek.

OVER RUIMTE OM TE RAKEN

Ruimte om te raken is opgezet door een aantal mensen die werkzaam zijn binnen de wereld van cultuur en events en bij wie het werk door het coronavirus plotseling stil ligt. “Juist in een tijd waarin afstand houden van levensbelang is, is het belangrijk om verbinding te houden.” We zijn blij dat we in deze periode onze locatie beschikbaar kunnen stellen voor dit soort bijzondere initiatieven. For the love of live!

VIRTUEEL PUBLIEK

Naast een algemene livestream treden de artiesten op voor een exclusief, virtueel publiek dat bestaat uit 50 personen. Zij staan door middel van een ipad in verbinding met de artiest. Niet fysiek, maar toch live. Net als bij een ‘echt’ concert hoort en ziet het publiek de artiest en andersom. Verbinding kan ook via een scherm.

AANWEZIG ZIJN?

De eerste sessie is van 15:00 tot 15:45 en sessie twee van 17:15 tot 18:15. Wil jij via een ipad virtueel aanwezig zijn? Je kunt je kosteloos aanmelden op www.ruimteomteraken.nl. De livestream is via de website te bekijken.

Meer weten? Niels Roemen, een van de initiatiefnemers vertelt je hieronder alles over het idee:
Delen: