Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

HYBRIDE EVENEMENT

Wat Nu?

  • 3 dagen
  • 26 sprekers
  • 3 thema’s
  • 1,5 meter afstand
  • 1 livestreamstudio

Wat kan wel?

Wat Nu? Een vraag die iedereen zichzelf de afgelopen maanden wel een keer heeft gesteld. Zeker event organisatoren. Want hoe moet het verder met hun geplande evenement? Naast alle regels en restricties vonden DeFabrique, Sprekershuys, Momice, Event Design Academy en Bijman Audiovisueel het een goed moment om de handen ineen te slaan en te kijken naar wat er wél kan. Drie dagen lang waren hun opdrachtgevers welkom om zowel fysiek als online te ervaren hoe een 1,5-meter-evenement er nu aan toe gaat. 

Over Wat Nu?

Wat Nu? is een samenwerking tussen DeFabrique, Sprekershuys, Momice, Event Design Academy en Bijman Audiovisueel. Tijdens het hybride 1,5-meter-evenement werd met opdrachtgevers gekeken naar wat er nou wél kan binnen de maatregelen van het RIVM.

Off- en online combineren

Wat Nu? was een hybride evenement, een combinatie tussen off- en online. Zowel de fysiek aanwezige gasten, als het online publiek krijgen op hetzelfde moment dezelfde inhoud aangeboden. Alleen is het programma wel zo ingericht dat beide doelgroepen een unieke eigen ervaring beleven, maar wel vanaf verschillende locaties. De programma’s lopen lineair aan elkaar, maar zijn niet de hele tijd gelijk. De kracht van dit eventtype is de focus op interactie om bereik en betrokkenheid met publiek te vergroten. Wil je ook een hybride evenement organiseren? Lees hier de belangrijkste tips & tricks >

Ik ging Wat Nu? redelijk blanco in. Ik was vooral benieuwd naar het praktische gedeelte. Ga je bijvoorbeeld alles aftapen of leg je een grote verantwoordelijkheid neer bij je gasten? Ik heb het evenement als erg prettig ervaren en vooral het praktische gedeelte nemen we mee naar onze eigen evenementen.
Chelsea van Ginneke (Eventmanager Alex van Groningen)
Chelsea van Ginneke (Eventmanager Alex van Groningen)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Veilig. Verantwoord. Impactvol.

Het grootste deel van het programma overlapte, maar wanneer er op locatie werd gewisseld van zaal of een cateringmoment was, kwamen de online gasten samen om bijvoorbeeld te netwerken in een chat carousel. Elke dag stond een ander thema met bijpassende sprekers, geregeld door Sprekershuys, centraal. Zo werd er gesproken over: opinie & beleid, gezondheid en ondernemen & bedrijfsleven, afgewisseld met inspirerende energizers als I AM Redo. Een danser en motivational speaker die zijn fysieke beperkingen nooit in de weg liet staan om zijn passie te volgen. Gasten die niet in de zaal zaten, konden online meekijken en -chatten. In deze onzekere tijd staan we samen sterker, daarom bieden we je gratis de whitepaper: hoe organiseer je een 1,5-meter-evenement aan. In 11 stappen leer jij een veilig, verantwoord en bovenal impactvol 1,5-meter-evenement organiseren. 

Foto’s door: DeFabrique

1,5-meter-evenement organiseren - hybride evenement
1,5-meter-evenement organiseren - hybride evenement
hybride evenement
hybride evenement
hybride evenement
hybride evenement
Monique Koot
Josine Kamperman
Martin Bogaerds