3 creatieve break-out sessies voor jouw evenement

Je organiseert een evenement en bent op zoek naar creatieve break-out sessies. Momenten die verrassen, verbazen en gasten bijblijven. Gewoon nét even anders. Rachel Levi is initiatiefnemer van het creatieve werkfestival Chaos in de Orde en weet als geen ander de creativiteit van gasten te prikkelen. Laat je inspireren door haar creatieve break-out sessies.

1. POSITIEF PROTEST

Chaos in de Orde is een groeiende beweging van organisatievernieuwers. Zij willen vanuit de organisatie een beweging creëren om leuker, energieker en creatiever samen te werken. Een positief protest. Daarom sloot de workshop ‘positief protest’ hier perfect op aan. Gasten tekenden hun eigen positieve protestbord. Waar geloven ze in? Waar staan ze voor? Wat is hun doel? Een mooie manier om creativiteit bij bezoekers te stimuleren en meningen op papier te krijgen. Deze ruimte diende tegelijkertijd als selfiewall: een blijvende herinnering aan het festival.

Break-out sessies

2. TEKEN JE TASSIE

Creativiteit wordt wereldwijd gezien als dé vaardigheid van de 21e eeuw. Organisaties snakken naar creatieve werknemers. En het goede nieuw is: we zijn allemaal creatief! Als organisatie kun je dit stimuleren. Hoe? Laat je gasten loskomen uit vaste patronen en stimuleer de creativiteit met bijvoorbeeld tekenworkshops. Tijdens Chaos in de Orde konden bezoekers hun eigen tasje tekenen. Niet alleen goed voor de creativiteit, maar ook nog eens een blijvende herinnering aan een inspirerende dag.

Break-out sessies

3. EUREKA-RUIMTE

Dit vinden we leuk! Onze event producers adviseren altijd om voldoende pauzemomenten in te bouwen tussen break-out sessies. Waarom? Gasten moeten tijd hebben om informatie te verwerken, ontspannen en netwerken. Chaos in de Orde kwam daarom met een Eurekaruimte. Een ‘bezinningsruimte’ om alle opgedane informatie een plekje te kunnen geven. Hier plofte je neer in een zitzak, zette een silent disco koptelefoon op en luisterde naar klassieke muziek en poëzie. Ook hing er kunst in de ruimte. Even wat anders, even in je eigen wereld.

Break-out sessies

Foto’s door: Joni Israeli

Delen: