7x netwerken stimuleren als event organisator

Netwerken versterkt de kracht van live. Eventbezoekers zien het in contact komen met andere gasten als absolute meerwaarde van een evenement en als event organisator kun je met de onderstaande tips het netwerken stimuleren. Accountmanager Monique vertelt meer:

1. Spreek over ‘connecten’ in plaats van ‘netwerken’

Het begrip netwerken wordt nog vaak geassocieerd met ‘verkoop’ en ‘scoren’. “Onterecht”, vindt Monique. “Met iemand praten op een verjaardag is geen punt, maar op een evenement wordt het ineens spannend. Kies eens voor een meer laagdrempelige naam zoals ‘connecten’ of ‘borreluurtje’. Zo breng je gasten gelijk in een andere mindset.”

2. Samenwerken breekt het ijs

“Laat gasten in kleine groepen samenwerken aan een opdracht. Doordat ze bij elkaar aan tafel zitten om te werken aan één doel komt het gesprek automatisch op gang. Zo hebben gasten in korte tijd weer een aantal nieuwe mensen leren kennen.”

Loods-8-Congres-BAM-2 - Unconference - betrokkenheid - intimiteit -
Escapespel in kleine groepen tijdens evenement

3. Gun gasten de tijd voor een gesprek

“Is netwerken een belangrijk onderdeel van je evenement? Zorg dan dat er voldoende pauzes zitten in het programma. Gasten moeten voldoende tijd hebben om met elkaar het gesprek aan te gaan én een broodje te eten. Wil je de interesse van de gast écht centraal stellen? Dan is het nieuwe eventtype Unconference misschien wel wat voor jou.”

4. Zorg voor voldoende ruimte

“Zet de netwerkruimtes niet te krap op. Creëer voldoende plekjes waar gasten rustig met elkaar een kopje koffie kunnen drinken, zoals bijvoorbeeld in het onderstaande park. Ook in onze Offline Bar staat het persoonlijke contact écht centraal.”

Netwerken

5. Werk met verschillende kleuren badges

“Met verschillende kleuren badges kun je als event organisator aangeven wie spreker, bezoeker, standhouder, organisator enzovoort is. Zo wordt het voor gasten makkelijker om op iemand af te stappen. Je weet wie je voor je hebt.”

6. Start informeel

“Dit raad ik vooral aan bij meerdaagse evenementen. Start bijvoorbeeld de dag voor het evenement met een borrel. Zo kunnen gasten elkaar en de locatie vast op een informele manier leren kennen.”

Netwerken

7. Houd rekening met gasten die niet willen netwerken

Niet iedereen komt naar een evenement met het doel om te netwerken. “Afhankelijk van de doelgroep en het evenement kun je ervoor kiezen om tijdens netwerkmomenten voor deze groep een ander programma te faciliteren.”

Delen: