Nieuws 24/05

Terugblik: Benefietgala van het HDI in DeFabrique levert ruim 3 ton op

BENEFIETGALA / UTRECHT – Het zevende benefietgala van het Helen Dowling Instituut in evenementenlocatie DeFabrique leverde op 21 mei 306.110 euro op. Dat bedrag kwam mede tot stand door de vrijwillige medewerking van diverse eventbedrijven.

Aan het eind van de avond overhandigde directeur Arie Brienen van de Jaarbeurs Holding en vriend van het instituut, verheugd de opbrengstcheque aan directeur dr. Bram Kuiper van het Helen Dowling Instituut.

Het voortbestaan van het Helen Dowling Instituut is mede afhankelijk van giften en sponsoring en daarom organiseert het jaarlijks dit benefietgala. Dankzij de bijdragen van vele sponsoren uit de eventbranche, vrijwilligers en ambassadeurs uit het bedrijfsleven, is het mogelijk dit prachtige evenement te realiseren.

DeFabrique en evenementenbureau Joffi zorgden als hoofdsponsors en op zeer betrokken wijze voor de locatie en de sublieme organisatie. Production Partners, IML en Bedrijfstelevisie verzorgden de technische productie. DCRT, Servé Verhuurservice, Bloemidee, Kuijf & Zn, GYSS Projectinrichters, Delft Connection en Jan Verhuur droegen allen bij aan een exclusief decor en De Borrel Fabriek en Salentein Holding verwenden de gasten met culinaire verrassingen en heerlijke wijnen.

Veiling
In totaal waren er 350 gasten aanwezig, waaronder minister Donner, minister Opstelten, FNV voorzitter Agnes Jongerius en diverse kopstukken uit het bedrijfsleven. Openbare Veiling Tijdens de openbare veiling, onder leiding van veilingmeester Paulina Cramer van Christie’s gingen veel bijzondere stukken onder de hamer. De klapper van de avond was ‘vijf dagen Porsche ijs-en wintertraining op de Poolcirkel’, dat maar liefst twee keer werd afgeslagen op € 18.000,-. Het bronzen beeld ‘De Pauw’ van kunstenaar Peter Petersen werd geveild voor € 30.000,-. De eerste prijs van de loterij, een Volkswagen Polo werd door de winnaar weer ter veiling aangeboden en leverde nog eens € 15.000,- op.

De ‘Stille Veiling’ middels biedkastjes van IML, onder leiding van cabaretgroep MiEr, leverde nog eens € 65.510,- op. Overige opbrengsten kwamen uit de loterij, door tafelverkoop en door donaties, welke onder andere werden ingezameld door Sam Drost die voor het HDI de Chinese muur marathon liep op de dag van het gala.

Bron

Delen: