Nieuws 17/05

DeFabrique eert oprichter met eigen ‘ULBE’ bier

De oude UTD lijnolie- en mengvoederfabriek aan de Westkanaaldijk in Utrecht is bijna 100 jaar oud, maar de gedachte aan diens oprichter Ulbe Twijnstra is springlevend. Afgelopen zaterdag proostte ondernemersfamilie Van Eck met een aantal medewerkers tijdens het Utrechts Bierbrouwers Festival op de grondlegger van de fabriek met haar eerste eigen sprankelend bitter biertje: ULBE.

Een smakelijkere ode had Ulbe Twijnstra zich niet kunnen wensen. De inmiddels overleden ondernemer liet in 1921 de lijnolie- en mengvoederfabriek op een strategische plaats tussen het spoor en het Amsterdam-Rijnkanaal bouwen. Toen de fabriek in 1996 sloot, herbestemde ondernemer Jan van Eck het gebouw tot evenementenlocatie DeFabrique.

ULBE

ULBE is verrassend, stevig bier van hoge gisting en heeft een alcoholpercentage van 6,9%. Tonen van fruit, kruiden en hop geven dit amberkleurige bier karakter.

Het sprankelende ULBE biertje wordt tijdens evenementen geschonken en is te bestellen van de tap in Grand Café Het Ketelhuis, in het hart van DeFabrique.

Bekijk de officiële video van de lancering van ULBE:

Ondernemersfamilie Van Eck proost met medewerkers en directeur Utrechts Bierbrouwers Festival op ULBE

ULBE

ULBE

Delen: