Nieuws 21/04

DeFabrique ontvangt Gouden Green Key en pakt No Show aan

DeFabrique timmert al enige tijd aan de weg als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat heeft deze week geresulteerd in een Gouden Green Key voor de locatie. Daarnaast blijft DeFabrique zich inzetten om de no show op evenementen terug te dringen.

‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Duurzaamheid is steeds vaker het onderwerp van zakelijke evenementen. DeFabrique heeft zich vanaf 2009 ingezet om duurzaamheid binnen de locatie en de branche te bevorderen. Op maandag 19 april 2010 is dit beloond met een gouden GreenKey’, aldus een trotse Sybren Ophof.

Vlag en wimpel
Stichting KMVK, de certificerende organisatie, heeft DeFabrique gekeurd op 47 normen variërend van groene stroomgebruik tot biologische catering. Het oordeel van de keurmeester is dat DeFabrique vanwege de hoge score “met vlag en wimpel” geslaagd is voor de hoogste certificering. DeFabrique behaalde in 2009 al de bronzen GreenKey, een lager niveau van de certificering. Onder andere innoverende veranderingen binnen de locatie, zoals het oplaadpunt voor elektrische auto’s, hebben ertoe geleid dat DeFabrique de gouden GreenKey ontving.

Stop no show
DeFabrique ziet ‘no show’ (wel aanmelden, niet komen) als belangrijkste vervuiler van de evenementenbranche. ‘Half lege bussen rijden naar een evenement en kilo’s bereid eten worden weggegooid. Daarnaast wordt er veel geld verspild. Als gouden GreenKey-houder heeft DeFabrique het initiatief genomen om ‘no show’ in de gehele branche terug te dringen. Zo wordt er een toolbox ontwikkeld om organisatoren van evenementen te helpen ‘no show ‘ terug te dringen.’

EventBranche Magazine steunt DeFabrique in haar poging de no show binnen de evenementenbranche terug te dringen. In het eerste magazine een uitgebreid artikel over een ronde tafel bijeenkomst over dit onderwerp (zie foto waar Sybren Ophof in gesprek is met dagvoorzitter Ad Bastiaanse), met praktische tips om de no show tegen te gaan.

Bron

Delen: