Nieuws 27/10

DeFabrique strijdtoneel in nieuw tv-programma: Tiny House Battle

Er is een te gek, nieuw programma opgenomen in DeFabrique: Tiny House Battle. In het nieuwe woon- en klusprogramma van RTL 4 ontwerpen en bouwen twee teams onder hoge tijdsdruk een tiny house. Een perfecte match met onze locatie als het gaat om de missie om duurzaam te bouwen en leven.

ULTIEME KLUS-UITDAGING

Wekelijks gaan twee teams van amateurklussers in opdracht van een koper een tiny house realiseren. En dat ook nog eens onder flinke tijdsdruk: zeven dagen. De klusteams maken aan de hand van een moodboard een interieurontwerp en vervolgens gaan zij aan de slag met bouwen. Dit alles gebeurt in DeFabrique: een voormalige lijnolie- en mengvoederfabriek in Utrecht. Het huis mag maximaal 50 M2 zijn en wordt vol ruimtebesparende oplossingen gebouwd en gestyled. Wat dacht je van lades als traptreden? Of een doodgewone wand die getransformeerd wordt tot uitvouwbaar bed? Elke vierkante meter moet maximaal benut worden, dé ultieme uitdaging voor fanatieke klussers. Het spelelement? Ondanks alle bloed, zweet en tranen wordt er uiteindelijk maar één ontwerp verkocht aan de koper. Bekijk de promo vast hieronder.
TINY IS TRENDING

De presentatie van de kluscompetitie is in handen van John Williams, hij vertelt aan AD: “Tiny wonen wordt door verschillende factoren steeds populairder. Denk maar eens aan de overspannen huizenmarkt of bijvoorbeeld de trend om duurzamer te willen leven of ontspullen.” De presentator heeft al flink wat ervaring met klus-tv en mocht voor dit programma de kopers begeleiden in hun ‘journey to tiny’ en ze ondersteunen in de zoektocht naar hun droomhuis. We zijn geïnspireerd om nog inventiever te werken aan een groenere toekomst. Nieuwsgierig geworden? Tiny House Battle zie je vanaf maandag 8 november wekelijks om 20:30 op RTL 4.

Delen: