Nieuws 11/10

Nieuw! DeFabrique vernieuwt huiswijnen

“Met deze wijnen maken we een kwaliteitsslag en we verbeteren op duurzaam gebied weer een klein stapje”, aldus Monique van Vianen, Foodmanager bij DeFabrique.

Maar wat is er zo duurzaam aan deze wijnen?
Ten eerste hebben de flessen allemaal een schroefdop, in tegenstelling tot de kurk is het praktischer en duurzamer omdat een fles met kurk niet meer gedicht kan worden. Een kurk straalt deftigheid en traditie uit en de gedachte was ook lang dat het beter zou zijn voor de wijn om een fles te dichten met een kurk. Onlangs bleek uit onderzoek van Ilja Gort, wat te zien was bij Kassa, dat een schroefdop beter is dan een kurk op zowel kwaliteit en duurzaam gebied.

Wijnkaart DeFabrique

Santa Ana Chardonnay
Is een toonaangevend Estate uit de Cuyo regio van Mendoza provincie,  Argentinië. Rijp, zacht fruit wordt gecombineerd met een onmiskenbaar Argentijnse houding.

Santa Ana Malbec
Deze druiven worden met de hand geoogst, ontsteelt, voorzichtig geperst en vervolgens gefermenteerd in roestvrij stalen tanks en daarna gebotteld. Deze Malbec bevat zoete aroma’s van bramen en pruimen, heeft een fluweelachtige textuur begeleid door zachte tannine en een lange lengte.

Deetflets uit Zuid-Afrika
Intens roze kleur met een hele fruitmand in de neus; van bos aardbeien, frambozen en rode bessen tot aan kersen. Roomzacht in de mond, met veel rood fruit en een mooi fraîche.
huiswijnen

Delen: