Nieuws 15/02

Definitieve doorbraak bij DeFabrique

Na zes weken boren in gehard beton heeft DeFabrique een nieuwe permanente verbinding gecreëerd. Deze verbinding koppelt locatie “De Copraloods” met de rest van DeFabrique Evenementenlocatie en levert een flinke kostenbesparing voor u op.

Er werd gedacht de doorbraak in de muren van Silo36 in drie dagen tijd te realiseren. Echter bleek het in de praktijk niet zo simpel. Het duurde in totaal zes weken om de muren van vijf meter dik te doorbreken!

De doorbraak in de muren van Silo36 is nodig om een permanente verbinding te realiseren tussen de op zichzelf staande Copraloods en de Kalvermelkfabriek. Hierdoor is de sluistent die voorheen werd gebruikt, voorgoed verleden tijd.

De verbinding is niet alleen erg functioneel, het is ook een echte eyecatcher. Als je vanuit de Copraloods naar Silo36 loopt, loop je langs de meters dikke robuuste muur. De betonwapening is nog zichtbaar en uitgelicht geeft het een echt industrieel gevoel. Als je vervolgens verder wandelt en naar boven kijkt, zie je het spectaculaire veertig meter hoge plafond van de silo.

Op 4 februari 2011 is de nieuwe verbinding tussen de Copraloods en Silo36 met succes in gebruik genomen. Het evenement van Trimetal , georganiseerd door de “Effect Groep”, had de primeur.

Kortom, een mooie nieuwe aanwinst voor DeFabrique Evenementenlocatie die de komende jaren voor veel gemak en beleving zal zorgen.

Delen: