Nieuws 31/05

Terugblik: Eerste Dutch Tea Festival groot succes

Nederland had afgelopen zondag een primeur: in DeFabrique in Utrecht vond het eerste theefestival van Nederland plaats. Met ruim 30 standhouders en 1500 bezoekers is de eerste editie van het Dutch Tea Festival een groot succes. “Dit smaakt naar meer,” aldus initiatiefnemer Nikki Hoolwerf.

De eerste theefans stonden al te wachten toen om 10:00 uur de deuren van de oude mengvoederfabriek aan de Westkanaaldijk open gingen. Rond de middag was het spitsuur op de theemarkt en bij de bar, waar smakelijke high tea’s als warme broodjes over de toonbank gingen. De bezoekers genoten van de zangkunsten van singer-songwriters uit Giel’s Talentenjacht en van heerlijke geuren en theecocktails in de Hidden Tea Lounge.

Dutch Tea Festival

Verwachtingen overtroffen
“Het aantal bezoekers overtrof onze verwachtingen,” vertelt de trotse Nikki (27) die het festival in samenwerking met DeFabrique organiseerde. “Zo moesten de workshops al gauw naar een grotere ruimte worden verplaatst omdat er maar liefst 300 gasten geïnteresseerd waren, in plaats van de 100 waarmee we rekening hadden gehouden.”

Dutch Tea Festival

Festival van A tot Z
Sybren Ophof, commercieel directeur van de stoere industriële evenementenlocatie DeFabrique, is zeer tevreden. “Normaliter faciliteren we opdrachtgevers met een locatie, techniek en creatieve catering. Met dit festival wilden we onderzoeken of we zelf ook een evenement van A tot Z kunnen organiseren. Alles wat we van deze reis geleerd hebben passen we toe bij toekomstige evenementen van opdrachtgevers en bij de volgende editie van het festival.”

De tweede editie van het Dutch Tea Festival vindt plaats op 28 mei 2017.

Bekijk de aftermovie!

Dutch Tea Festival

Dutch Tea Festival

Delen: