Nieuws 24/02

Greater Venues beoordeelt: “Prison Island blinkt uit in sfeer en beleving”

Nieuwsbericht geplaatst op GreaterVenues

Leuk, zo’n bijzondere locatie. Maar kan je er ook wat doen tussen de vergaderingen door? Een inspirerende workshop, verrassende rondleiding, of sportieve teambuilding activiteit? GreaterVenues test de komende tijd bijzondere activiteiten bij je event. Lees het in de nieuwe rubriek Great to do!

Stel: je hebt de hele dag zitten vergaderen. In grote groepen, in kleine groepen, in verschillende samenstellingen, tot je de woorden innovatie en bedrijfscultuur niet meer kunt horen. Bij evenementenlocatie DeFabrique in Utrecht kun je nu letterlijk proberen te ontsnappen aan de sleur. En het levert meteen een energieboost op voor de volgende vergaderronde. Deze week testen we Prison Island – een mix tussen eenescape room en Fort Boyard.

uitleg-PrisonIsland

Een energieboost geven ze zeker, de puzzels van Prison Island. Dat concluderen we al na een paar spellen. Hijgend en trillend stormen we uit een kamer waar we tot onze frustratie net naast de punten grepen. Achter een van de deuren hoor ik het gierende gelach en gegil van het andere team, dat tien punten op ons voorloopt – zo zien we op een beeldscherm. Toch maar weer terug naar het labyrint dus, dit keer moet het toch lukken!

Prison Island

Grote groepen

Inmiddels kent iedereen het fenomeen escape rooms: kamers waar je met een groep uit moet zien te ontsnappen door allerlei puzzels op te lossen. Een ideale teambuilding activiteit, want én fun én goed voor de groepsdynamiek. Nadeel is dat je deze escape rooms nooit met een groot aantal deelnemers tegelijk kunt doen – het maximum ligt meestal op 10. Erg jammer als je met 100 man een leuke activiteit wil doen. DeFabrique heeft met Prison Island de oplossing voor grote groepen.

 

Ongekende sfeer

Maar ook voor kleine groepen is Prison Island interessant. Al is het alleen vanwege de ongekende sfeer, door het team van DeFabrique zoals we gewend zijn tot in de puntjes doorgevoerd. Het begint al bij de entree. Met een groep van zes collega’s beklimmen we de treden van een roestvrijstalen trap. Hoe hoger we komen, hoe donkerder het trappenhuis wordt, terwijl in eerste instantie moeilijk te plaatsen geluiden aanzwellen tot een opjagend rumoer. Bovenaan de trap opent een zware metalen deur en staan we plotseling in het midden van een cellenblok. Een hoge rechthoekige ruimte met aan alle kanten gevangenisdeuren en tralies. Aan de balustrade boven ons liggen nog meer cellen. Het zou de set van Prison Break kunnen zijn. De bedoeling? In elke kamer zoveel mogelijk punten verzamelen.

Prison Island

Iedere kamer herbergt een ander spel, waarbij je de ene keer vooral een fysieke inspanning moet leveren, de andere keer in desoriënterende omstandigheden een hersenkraker moet zien op te lossen en het in weer een andere ruimte vooral moet hebben van tactisch vernuft. Ohja, intussen tikt de tijd door. Zie ik het ene moment een teamgenoot in een donker gat verdwijnen onder het bed dat ik voor haar optil (helaas geen wc, zoals in Prison Break), twee minuten later mikken we in rap tempo tennisballen in – maar vooral naast – oplichtende gaten in een wand. Weer twee minuten later reken ik uit hoeveel broertjes en zusjes Marieke heeft (haar ouders krijgen een kind, waardoor zij straks twee keer zoveel zussen heeft als broers), staande in een zwakverlichte ruimte die 45 graden gekanteld is.

Als we na afloop in de bar bijkomen van de spanning met een lekker drankje zijn we het er over eens: Prison Island in DeFabrique is opzwepend als een achtbaanrit, een geweldige groepsactiviteit die uitblinkt in sfeer en beleving.

Klik hier voor meer informatie of het maken van een reservering van Prison Island.

Prison Island

Delen: