Nieuws 14/02

Het is hier net Berlijn!

Utrecht – Symphonica Elektronica heeft het voor elkaar. Na drie jaar lobbyen heeft organisator Maarten Pordon de eigenaren van DeFabrique ervan overtuigd dat zijn festival in hun oude mengvoederfabriek plaats moet vinden. Het is het eerste elektronische festival dat op deze ‘Berlijn-achtige plek’ wordt gehouden.

Een droom die uitkomt. Zo noemt Maarten Pordon de plek van het Symphonica Elektronica Freeze Festival dat over twee weken plaatsvindt. Drie jaar lang deed organisator Pordon zijn uiterste best de eigenaren van DeFabrique in Utrecht ervan te overtuigen onderdak te bieden aan zijn geesteskindje. “De plek is zo bijzonder, on-Nederlands. Doordat het een oude fabriek is, ontstaat er een industriële sfeer en krijgt de hele locatie een Berlijns accent.”

Symphonica Elektronica ontstond in 2011 en beleefde twee succesvolle zomerfestivals aan de Haarrijnse Plas. Een fijne plek, maar DeFabrique verdween eigenlijk nooit uit Pordons gedachten. “Ik besloot de eigenaren afgelopen mei uit te nodigen op Symphonica, zodat ze met eigen ogen konden zien hoe het eraan toeging.”

Bron: AD Utrechts Nieuwsblad

Delen: