Nieuws 16/05

Dutch Tea Festival voor hippe theedrinkers

Groen is het nieuwe zwart op het gebied van thee. De bijzondere groene Matcha uit Japan is dé thee van 2017. Het kiezen van de juiste thee bij gerechten is nog zo’n trend. En heb je weleens hennepthee geproefd? Bezoek op 28 mei het Dutch Tea Festival in Utrecht en je bent weer helemaal op de hoogte.

Wist je dat thee, na water, het meest gedronken drankje ter wereld is? En dat het perfecte theewater niet altijd honderd graden is? Dit en andere wetenswaardigheden ontdek je tijdens het Dutch Tea Festival. Na het succes van de allereerste editie zorgt DeFabrique in Utrecht dit jaar opnieuw voor een warm onthaal van nieuwsgierige nieuwkomers en echte theekenners.

Veelzijdig programma
Het programma is veelzijdig. Kom tot rust tijdens een theemeditatie of woon een Chinese of Japanse theeceremonie bij. In diverse workshops leer je van theekenners alle ins en outs over thee en met het porseleinen kommetje dat je bij de ingang krijgt, kun je op de theemarkt verschillende theetjes proeven. In de theetuin zorgen singer-songwriters voor muzikaal entertainment.

Proeven als een pro
Nieuw dit jaar is de PRO-zone met speciale workshops voor de gevorderde theedrinker. De workshops gaan diep in op de onderwerpen Oolong, China, Japanse thee en Pu-erh. Leer van de Dutch Tea Champion 2017 of één van de andere theeprofessionals.

Op www.festeaval.nl vind je meer informatie over dit heerlijke festival en tickets bestel je hier! Benieuwd naar een impressie van het festival? Check de sneak peak!
https://www.youtube.com/watch?v=EnO0XNHh6yo

Delen: