Nieuws 18/06

Strijd om lekkerste Loaded Fries in DeFabrique

In DeFabrique vond een wel heel smaakvolle battle plaats: de Lekkerste Loaded Fries 2021. Remia Professioneel organiseerde de wedstrijd rondom dé trend van het moment.

FRIETJE MÉT

Ken je de term Loaded Fries nog niet? Eigenlijk betekent het simpelweg ‘frites met topping’. Het is een frietgerecht met saus of topping, vlees en/of groenten. Een hit in snackland! Want mensen zijn niet altijd meer op zoek naar een simpel frietje, maar willen verrast worden. Het uitgangspunt is het serveren van verrassende combinaties met ambachtelijke producten als topping.

Remia Loaded Fries
Foto: Remia

BOOMING BUSINESS

Steeds meer ondernemers en productontwikkelaars in fastservice, restauratief en in leisure ontwikkelen hun eigen creaties Loaded Fries om zich zo goed mogelijk te onderscheiden. Zoveel creativiteit vroeg om een wedstrijd, waarin ondernemers elkaar kunnen inspireren en van elkaar leren. Als uitvinder van fritessaus weet Remia natuurlijk als geen ander hoe je een frietje bijzonder moet maken. Vanuit de 40 aanmeldingen werden er uiteindelijk 10 finalisten uitgenodigd in DeFabrique. Hier werd flink gefrituurd, gesneden en geproefd. Waarbij de een zich focuste op de ultieme combinatie van textuur, mondgevoel, smaak en geur, ging de ander voor luxe en ambacht of lokale ingrediënten en vegan.

EN DE WINNAAR IS…

Drie juryleden beoordeelden het resultaat. Uiteindelijk ging Gabriel Oral van Anytyme Toscane er met de winst vandoor. Zijn Korean Barbecue werd omschreven als een smaakexplosie. Benieuwd hoe de wedstrijd er aan toe ging? Bekijk de aftermovie hieronder en bekijk alle ontwikkelde recepten hier >
Delen: