Nieuws 09/10

Radio 1 ziet DeFabrique als ‘best practice’ van slim vervoer

Utrecht – In het kader van de Filevrije Dag besteedde Radio 1 uitgebreid aandacht aan de manier waarop DeFabrique probeert de bereikbaarheid voor gasten te verbeteren. Een verslaggever van Radio 1 was ter plaatse om samen met de gasten van het Ministerie van Justitie gebruik te maken van de pendeldienst tussen Station Maarssen en DeFabrique. ‘Een perfecte oplossing’, volgens één van de gasten.

OV gebruik stimuleren

‘Wij adviseren organisatoren al  in een vroeg stadium onze goede OV verbindingen te communiceren naar gasten van het evenement,’ legt Jonathan Ruijter van DeFabrique uit. ‘In combinatie met een pendeldienst is DeFabrique maximaal 2 minuten verwijderd van Station Maarssen. Voor onze gasten is het OV een serieus alternatief voor de auto.’

Duurzame oplossing

Voor DeFabrique is naast bereikbaarheid ook duurzaamheid een belangrijke reden om OV gebruik te stimuleren. ‘Wij nemen de verantwoordelijkheid voor een duurzame bedrijfsvoering. En wij vinden dat het benadrukken van duurzaam vervoer bij onze relaties daar ook bij hoort’, aldus Jonathan Ruijter van DeFabrique.

Delen: