Nieuws 26/02

SPAR toont duurzame initiatieven op beursterrein

Op 13 februari vond de jaarlijkse SPAR beurs plaats in DeFabrique. Leveranciers tonen hier hun nieuwste producten en diensten aan SPAR ondernemers en hun winkelteams. Dit jaar stond de beurs volledig in het teken van verduurzamen. Een ambitie die wij volledig steunen!

EEN TWEEDE LEVEN

SPAR is – net als DeFabrique – al langer bezig met duurzaamheid. Daarom was het een logische stap om tijdens de SPAR beurs 2019 te focussen op duurzame alternatieven en voor zover mogelijk een tweede bestemming. Het resultaat? Een evenement waar verspilling van materialen, producten en energie werd verlaagd. SPAR, betrokken partners en wij als locatie zetten voor dit soort duurzame initiatieven graag een stapje extra.

DUURZAME INITIATIEVEN

Op het beursterrein vonden gasten onder andere het recycleplein. Hier werden ideeƫn gepresenteerd om de afvalberg te verkleinen, zoals een composteermachine en een inzamelpunt voor plastic. Pallethouten beursstands waren herbruikbaar, de vloerbekleding werd omgezet tot een grondstof voor tuinmeubelen en het ingezamelde plastic rolde later als awards uit de 3D printer. Deze werden uitgedeeld tijdens de SPAR Spelen, een competitie voor winkelteams. Zelfs het overgebleven voedsel kreeg een tweede leven in de gezamenlijke maaltijd voor SPAR medewerkers, ondernemers en leveranciers. De overgebleven producten kregen bovendien een derde leven dankzij de voedselbank. We hopen in 2019 met meer klanten over het verduurzamen van evenementen na te denken. Zo maken we met elkaar de toekomst steeds een stukje groener!

duurzaam evenement - SPAR beurs - SPAR

 

Delen: