Nieuws 06/11

Foodmanager Kevin: “Gasten moeten willen terugkomen voor ons eten”

Een evenement is pas écht geslaagd als je lekker hebt gegeten en gedronken. Tijd om de lat hoger te leggen! In de zomermaanden stortte foodmanager Kevin zich volledig op het perfectioneren van onze diners. “Alle diners hebben vernieuwde menu’s. Het eten moet op restaurantkwaliteit zijn: écht lekker.’’

Smaakvolle uitdaging

Creatieve catering zit in ons DNA, maar het kan altijd beter. “In de mega checklist van eventorganisatoren schuift eten soms toch wat naar de achtergrond, terwijl er veel geld in zit. Het eten moet goed zijn.’’ Daarom prikkelde Kevin volop zijn smaakpapillen om lekkere menu’s samen te stellen van hoge kwaliteit. Het rolling, sharing, sitting en walking dinner zijn vernieuwd. Het doel? ‘’Gasten moeten – net als in een restaurant – willen terugkomen voor ons eten.’’

Vernieuwde menu’s

Naast de exotische items zoals Tajine met bospeen, venkel en sinaasappel zijn ook de klassiekers aanwezig. Wel in een nieuw jasje. Met glinsterende ogen vertelt Kevin: ‘’De Boeuf en Vitello Tonato staan natuurlijk nog op het menu. Én alles komt uit eigen keuken.’’ Zijn oog valt ook op nieuwe trends. ‘’Vegetarisch eten groeit in populariteit. Iedereen probeert duurzamer en bewuster te consumeren, maar vlees en vis zorgt nog voor veel uitstoot. Tuurlijk mag je het eten, maar we laten graag zien dat het ook anders kan!’’ Zoals op de Gouden Giraffe Event Awards. Waar we al eerder een smaakvol, vegetarisch statement maakte.

Diner

Het oog wil ook wat

Dineren houdt niet op bij de smaakpapillen. Het oog wil ook wat. Eten is beleving. ‘’Bij een goed gerecht hoort ook het beste servies, dat was de uitdaging voor deze zomer. Ook presenteren we graag gerechtjes met een industriële touch. Zoals in verfblikken. Verrassend toch?’’ De koks mogen ook weer voor de schermen. ‘’Ik werk graag met open keukens. Gasten krijgen meer gevoel bij wat er in de keuken gebeurt en de koks worden onderdeel van het evenement.’’

Delen: