Nieuws 22/05

Nieuw! Waterkracht in DeFabrique

DeFabrique serveert vanaf vandaag geen bronwater meer; alleen nog water uit de kraan. “De kracht van het Nederlandse kraanwater is dat het schoon, lekker en goed is,” aldus commercieel directeur Sybren Ophof.

Ruim 18.000 liter bronwater werd er in 2013 gedronken. Dat water komt van ver, terwijl het kraanwater in Nederland van dezelfde kwaliteit is. Ophof: “Het is duurzamer om water van dichtbij huis te gebruiken.” Daarom wordt het water bij DeFabrique vanaf nu geleverd door Vitens, gewoon uit de kraan.

“Om dit te verwezenlijken hebben we een mobiele Waterkracht-toren gemaakt. Hier kunnen bezoekers hun flessen en bekertjes vullen met vers kraanwater,” vertelt Sybren Ophof trots. DeFabrique heeft speciaal daarvoor haar eigen flessen laten maken, die bezoekers zelf kunnen voltappen. Het doel van de tap is om het gebruik van bronwater in 2014 met 90% terug te dringen.

In samenwerking met Vitens en Karvan Cevitam/Roosvicee kan dit Waterkracht-project verwezenlijkt worden. Ophof: “Door deze innovatie hopen we de consumptie van kraanwater te stimuleren bij onze bezoekers.”

Delen: