Blog 07/05

Facilitair manager Jeroen van Hilten: “DeFabrique is eigenlijk mijn studie geworden”

Ontmoet de wandelende facilitaire-encyclopedie van DeFabrique: Jeroen van Hilten. Ooit begonnen als horecamedewerker om zijn tussenjaar te overbruggen, maar uiteindelijk nooit meer weggegaan. “Ondanks de ontelbare keren dat ik de Perserij ben ingelopen, kan ik nog wel eens omhoog kijken en denken: wauw, deze setting is écht tof!’’

“DeFabrique is eigenlijk mijn studie geworden”, vertelt Jeroen lachend. Zijn drive om hard te werken zorgde voor doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. “Toen ik hier begon had ik nog nooit een dienblad vastgehouden. Ik geloof nog altijd dat wanneer je laat zien dat je hard kunt werken, je een heel eind komt.” Zelf is hij daar misschien wel het beste voorbeeld van. Hij groeide door tot barman bij Grand Café Het Ketelhuis in de Kartfabrique, daarna naar eerste medewerker en vervolgens tot eventmanager. “Eerst draaide ik kleine evenementen, daarna was ik zes jaar aanspreekpunt tijdens grote evenementen.”

OVER JEROEN


Jeroen van Hilten (33) is facilitair manager bij DeFabrique. Een open boek, die gezelligheid het allerbelangrijkst vindt. Niet alleen tijdens werk, maar vooral ook daarbuiten. Gezin, vrienden en familie voelen voor hem als een warm bad. Zijn tweede liefde is Ajax en zelfs zijn zoontje van 1,5 wordt het fanatisme al met de paplepel ingegoten. Die zien we later nog wel samen juichend terug op de tribune!

SPRONG IN HET DIEPE

Drie jaar geleden splitste de Eventafdeling op in twee nieuwe teams: Horeca en Facilitair. Een mooi moment voor Jeroen om de sprong te wagen. “Werknemers voerden nu niet meer beide functies uit, maar kwamen terecht in een team waar hun kracht lag.” De uitdaging van facilitair manager greep hij met beide handen aan. “Het gevolg? We zijn uitgegroeid tot een groot team dat plezier heeft en vlamt tijdens elke op- en afbouw.” De opgedane ervaring komt Jeroen goed van pas. “Ik heb veel verschillende afdelingen gezien en weet hoeveel werk een ander doet. Hierdoor zet ik soms net dat stapje extra om het voor een collega makkelijker te maken. Onderaan de streep werken we met 180 man toch naar hetzelfde doel toe: een onvergetelijk evenement voor onze gasten.”

“In dertien jaar tijd ben ik nog nooit met tegenzin naar mijn werk gegaan”

CTA werkenbij.defabrique.nl - Jeroen - Facilitair - maak kennis met jeroen

DUIZENDPOOT

Jeroen stuurt het team aan en helpt tegelijkertijd bij de uitvoer. “Alle puntjes moeten op de i staan. Een event-organisator leeft maanden naar het evenement toe, daar mogen ze best wat voor terugkrijgen.” Om zo efficiënt mogelijk te werken, worden draaiboeken op elkaar gelegd om te checken hoe het zit met ombouw, roostering en aanwezige materialen. Maar barren bouwen met de heftruck blijft ook altijd een lekker klusje. “Veiligheid is ook een belangrijk onderdeel. Staan er geen stands voor de nooduitgangen? Blokkeren leveranciers geen doorgaande wegen? We briefen ook parkeerbegeleiders, zorgen voor de juiste uitstraling van het pand en reguleren de temperatuur. Elke dag is anders!” Iets wat ook zeker bij Jeroen zijn functie hoort: telefoontjes. Lachend zegt hij: “Ik vind het niet erg. Het hoort erbij. Ik heb liever dat collega’s mij bellen, dan dat er verkeerde aanpassingen worden gedaan. En bovendien: die verantwoordelijkheid hoort bij mijn functie en draag ik graag in het bedrijf.”

Jeroen van Hilten

ELKE DAG LEREN

“Het pand heeft historie, dat maakt het werk zo leuk en uitdagend. Zeker in het begin moest ik een hoop leren over dit authentieke pand en haar faciliteiten.” Of Jeroen alle ins- en outs van het pand kent? “Laten we er een quizje op loslaten”, zegt hij enthousiast. “Ik weet veel, maar leren doe ik nog elke dag. Er zijn nog steeds dingen die ik niet gezien heb. De meeste locaties zijn al jaren in gebruik en die kan ik nu weer helpen verbeteren.” Niet alleen over het pand, maar ook over samenwerken leert hij nog elke dag. “Je krijgt meer mensenkennis doordat je met zoveel verschillende persoonlijkheden werkt. Iedereen is anders, dat maakt het leuk en leerzaam.”

“Uiteindelijk werken we allemaal aan hetzelfde doel: een onvergetelijk evenement voor onze gasten”

PLEZIER IS DE BASIS

Over de vraag hoe Jeroen het al dertien jaar volhoudt in hetzelfde bedrijf hoeft hij geen seconde na te denken. “Plezier! Gecombineerd met afwisselend werk en een gezellig kernteam, dat zorgt ervoor dat ik al die jaren nog nooit met tegenzin naar mijn werk ben gegaan. Er liggen hier zoveel herinneringen van alles wat je hebt opgebouwd en beleefd. Ook mijn trouwfeest heb ik hier gevierd. Ik vond het leuk om een stukje van mijn werk aan vrienden en familie te laten zien! Je bent hier zoveel uur in de week dat het gewoon als een tweede thuis gaat voelen.” Hij voegt toe: “De kracht van DeFabrique is dat alles kan. Soms lijken er weer onmogelijke dingen bedacht te zijn, maar het komt altijd voor elkaar.

“Iedereen is anders, dat maakt het werk leuk en leerzaam”

TEAMSPIRIT

Ondanks alle ervaring giert de adrenaline echt nog wel eens door Jeroen zijn lijf. “Een favoriete locatie heb ik niet echt. Er zijn wel bepaalde evenementen waar ik echt een kick van krijg, zoals Soenda of de Accenture Innovation Summit. Ook na het opbouwen van een feestsetting kan ik echt trots zijn als ik het gelikte eindresultaat zie. De locatie kan mij nog altijd verbazen. Het is een gevoel van trots. Dat je dit als team kunt neerzetten is gaaf!” En eerlijk is eerlijk: hij kan er ook flink van balen als er iets fout gaat. “Als facilitair manager ben ik hardwerkend en ik hou ook echt van gezelligheid. Als ik ergens niet tevreden over ben dan zie je dat meteen, want ik voel mij verantwoordelijk. Plezier in je werk is belangrijk, maar ook verbeterpunten moeten eerlijk besproken kunnen worden. Uiteindelijk streeft iedereen naar hetzelfde doel: een goed evenement neerzetten.”

Jeroen van Hilten

WANDELENDE ENCYCLOPEDIE

In de toekomst wil Jeroen nog meer richting de voorbereidende rol, het strategische werk. “Alle ins- en outs over het pand wil ik nog beter delen met andere facility managers, zodat de kennis binnen boord blijft. Ik vind het leuk om te praten over wat ik al die jaren heb geleerd en mijn kennis over te brengen op nieuwe collega’s.” Daarnaast hoopt Jeroen dat het plezier bij DeFabrique ook richting buitenstaanders voelbaar is. “Het is wel bijzonder dat je allemaal mensen in dienst hebt die echt plezier hebben in hun werk. Dat sfeertje daar mogen buitenstaanders soms best een beetje jaloers op zijn”, zegt hij lachend.

TIPS VOOR ANDERE FACILITAIRE MANAGERS:

  • Laat zien dat je hard kan werken;
  • Weet wat andere afdelingen doen;
  • Gezelligheid binnen teams is essentieel;
  • Leg de draaiboeken op elkaar om efficiënter te werken;
  • Haal mensenkennis uit je werk;
  • Communiceer het gemeenschappelijke doel waar je aan werkt;
  • Blijf jezelf uitdagen om te leren.

Jeroen van Hilten

Delen: