Direct telefonisch contact+31 (0)30 240 40 30

Congrestival

Chaos in de Orde

  • 300 Silent Disco-koptelefoons
  • 3 kleuren
  • 100% vega lunch
  • 3 thema’s
  • 1 museum van Oudheden
  • 5 festivalletters
  • 4e editie

Blik op de toekomst

Vooruitkijken, prikkelen, binnenstebuiten en achterstevoren denken: daar draait het om tijdens Chaos in de Orde. Tijdens dit evenement gaat het om verandering, positieve invloed uitoefenen op de organisatiecultuur. Het werkfestival biedt oneindig veel inspiratie voor organisatievernieuwers (in de dop) die willen veranderen, innoveren en een positieve beweging in gang willen brengen binnen de organisatie. Vandaag draaide volledig om de vraag: hoe ziet het werken van de toekomst eruit?

Over Chaos in de Orde

Werkfestival Chaos in de Orde is een initiatief van Huis van Verbeelding en bedoeld voor frisdenkers en dwarskijkers die binnen organisaties willen veranderen, innoveren en een positieve beweging in gang willen brengen.

Tijd voor verandering

Chaos in de Orde ziet dat hoe we leven en werken verandert, maar dat juist dié veranderingen ook voor onzekerheid zorgen. Het schuurt met de bekende werkwijzen. Bezoekers werden getrakteerd op een dag vol topsprekers op het gebied van innovatie, creativiteit en anders organiseren. Maar ook op een mix van theater, kunst en muziek. Allemaal zodat zij als werknemers de weg vrij kunnen maken voor vernieuwing binnen de organisatie. Met collega’s de toekomst kunnen vormen. Het is tijd om ongemakkelijke gesprekken aan te gaan, opmerkingen als ‘zo doen we het altijd al’ in twijfel te trekken en de bomvolle mailbox niet meer onze dag te laten bepalen. Door creativiteit in te leren zetten maak je de weg vrij voor vernieuwing.

Bij DeFabrique voelt het altijd als thuis, ons creatieve thuis voor die ene dag. We broeden en ontwikkelen samen zodat we onze gasten het beste kunnen bieden.
Agnes Verschuren (Mede-organisator Chaos in de Orde)
Agnes Verschuren (Mede-organisator Chaos in de Orde)

Meer informatie over dit evenement of zelf een evenement organiseren?

Neem contact met ons op

Anders dan anders

CHAOS, verkondigde de grote festivalletters bij de ingang. Bezoekers kregen direct een Silent Disco-koptelefoon aangereikt. Na de plenaire opening ging de groep uiteen in drie kleinere groepen. Elke groep had een eigen kleur, gebaseerd op een eerder gemaakte test over wat voor type je bent. Een reisleider begeleidde de groep door de dag heen. En ja, ze waren helemaal compleet: inclusief paraplu! In totaal waren er drie blokken. Elk blok begon met een stukje immersive experience: een mix van kunst, muziek en theater. Je zette de koptelefoon op, deze dompelde je direct onder in verhalen van kinderen. De ene keer gaven zij hun kijk op tijd, maar ook op werkdruk en toekomstdromen. Grappig en soms ook confronterend. Want zo vertelde een jongetje: “je gaat alleen op kantoor werken als je echt niet weet wat je wil doen.” Na zo’n moment van reflectie was het tijd voor workshops en sprekers. Tijdens pauzes kon je netwerken, tekenen, het museum van Oudheden bekijken of gewoon even alles laten bezinken. Eén ding is zeker: Chaos in de Orde heeft ‘practice what you preach’ goed begrepen. De creativiteit kwam in alle hoeken en gaten terug, het is bijna teveel om in één case te vatten. Wil je meer weten? Lees dan het dagverslag.

 

Foto’s door: Joni Israeli

Chaos in de orde - onvergetelijk evenement organiseren
Chaos in de orde
Chaos in de orde
Chaos in de orde - onvergetelijk evenement organiseren
Chaos in de orde - onvergetelijk evenement organiseren
Chaos in de orde
Elise Kooi
Marleen van der Hoek
Richard Veldman